реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Македонська церква рухається до визнаної автокефалії

Константинопольський патріарх Варфоломій I прийняв єпископа невизнаної досі світовим православ'ям Македонської православної церкви Парфенія, настоятеля Бігорського монастиря. Архієрей Македонської церкви очолив делегацію монахів із кількох монастирів.

Повідомляючи про це, сайт "Religija.Mk" відмічає, що делегації було виявлено повагу "як рівним братам у Христі". На думку македонської сторони, "це великий крок вперед зі сторони Вселенського патріархату, який відкриває шлях до вирішення проблеми Македонської Церкви".

"Вселенський патріарх... висловив велику повагу нашому духовному отцю і предстоятелю, який звернувся до Його святості з особливим зверненням. Перед патріархом також було прочитано послання монахів від імені всіх наших братів і сестер, - розповів єпископ Парфеній. - Потім святійший патріарх виголосив відповідне звернення, в якому висловив батьківську турботу про всіх нас і нашу Церкву" - подає сайт.

Македонська церква оголосила про свою автокефалію (незалежність) від Сербської церкви у 1967 році. Церква має 8 єпархій у Македонії та 4 - в діаспорі. У країні має біля двох тисяч храмів та 12 монастирів.

Визнання Македонської церкви буде ударом по московській орієнтації та допомогою українській церкві.



Теги:Україна - Македонія, вселенський патріарх Варфоломій, українська автокефалія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar