реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Майстер - клас Вахтанга Кіпіані у чернігівській "Просвіті"

"Вам просто-таки повезло!", -- наголосив слухачам Зимової школи журналістики "Сіверщини" і "Молодої Просвіти" головний редактор газети "Сіверщина" Василь Чепурний, представляючи гостя -- відомого українського журналіста Вахтанга Кіпіані.

Засновник сайту "Історична правда", викладач Києво- Могилянської Академії та Українського католицького університету Вахтанг Кіпіані приїхав спеціально на зустріч зі слухачами чернігівської Зимової школи журналістики, яка вже діє третій сезон.

Тригодинна лекція Вахтанга Кіпіані -- це густий концентрат роздумів про сучасну українську журналістику, невідомі широкому загалу факти про закулісся нашої політики, заклик до високих моральних стандартів професії.

Відео- звіт обіцяє представити сайт "Високий Вал". А гість з Києва також представив свою книгу (у співавторстві) "Чому Грузії вдалося".

Гостю було подаровано перший номер газети "Сіверщина", що починала виходити під назвою "За Україну" (Вахтанг Кіпіані -- власник найбільшої у світі української газетної періодики). Невелика екскурсія непопсовим Черніговом завершила перебування відомого журналіста в нашому місті. Йому були показані герби Стародуба, Мглина на будинку влади, дерев'яне зодчество з сонячними знаками, Жидівський камінь на П'ятницькій церкві, унікальний іконостас церкви князя Михайла і боярина Федора, Красний міст з легендою про упиря Дуніна- Борковського тощо.

Співпраця чернігівської "Просвіти" з Вахтангом Кіпіані, сподіваємося, буде продовжена новими творчими проектами.






Теги:Василь Чепурний, Сіверщина, Просвіта, Вахтанг Кіпіані, Зимова школа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar