реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Линири і Динири нема в розкладах 2018 року

За останніми даними, у Донецьку та Луганську у рядах ватажків бойовиків паніка – до них врешті прийшло розуміння, що за кілька місяців від самопроголошених республік не залишиться й сліду. Усе – через останні ініціативи української влади та заяви спецпредставника США Курта Волкера.

Як відомо, днями спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер зробив заяву, що посіяла паніку в рядах бойовиків невизнаних "республік" Донбасу. Посадовець сказав, що подальший прогрес у виконанні Мінських угод можливе тільки в тому випадку, якщо так звані ЛНР / ДНР будуть повністю ліквідовані.

Найцікавіше, що Москва, яка наполягає на безальтернативності Мінських угод, таким чином опосередковано також опиняється у числі тих, хто виступає за ліквідацію ДНР / ЛНР.

Кремль через своїх дипломатів, політиків і високих чиновників неодноразово повторював, що Київ взагалі не виконує Мінських угод, особливо в їх політичній частині. Крім того, Москва наполягає, щоб кожен свій крок з вирішення конфлікту Україна звіряла з бойовиками. Адже, мовляв, РФ - просто сторонній арбітр, а реальні рішення приймаються в Донецьку і Луганську.

Зволікання Києва цілком очевидні. Адже якщо зараз, наприклад, провести вибори на окупованих територіях під дулами автоматів російських військових, то їх результат буде очевидним.
Втім Курт Волкер впевнений, що в ситуації, коли ЛНР-ДНР продовжують своє існування, виконати Мінські угоди просто неможливо.

"Метою Мінських угод (підписаних ватажками так званих ЛНР / ДНР) є відновлення територіальної цілісності України і конституційного порядку. Реалізація Мінська дорівнює розпуску цих незаконних структур. Небажання розформувати - це небажання виконати Мінські угоди", - підкреслив представник США.
Природно, що бажання Сполучених Штатів «помножити республіки на нуль» викликало жорстке несхвалення в стані бойовиків.

Цікаві заяви самих бойовиків із цього приводу. Так, один із представників ЛНР у Мінському форматі Родіон Мірошник заявив, що «ЛНР і ДНР де-факто є і стороною конфлікту, і стороною переговорів, адже обрані в результаті прямого волевиявлення жителів Донбасу». Інші терористи кажуть, що ліквідацію ЛНР / ДНР можлива тільки у разі… створення Новоросії.

У Росії тим часом заявили, що слова Волкера не вписуються в жодні рамки прийнятих Мінських домовленостей. А його самого охрестили «спецпредставником США по зриву Мінських угод».

Втім, ситуація якраз протилежна: адже ані у Мінському протоколі від 2014 року, ані у документах, які прописують регламент відведення озброєнь, немає згадувань про те, що частина території України у подальшому буде у якомусь статусі самостійних республік . Ті ж ватажки бойовиків підписані в документах лише прізвищами, без посилань на їх посади у терористичних республіках.



Теги:ДНР, Курт Волкер, російсько- українська війна, ЛНР


Читайте також



Коментарі (0)
avatar