реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Майбутнє без пенсіії гарантує зарплата в... "конвертах"

Зарплата в „конвертах” - робота без гарантії, майбутнє без пенсії. Погоджуючись на нелегальну або ж напівлегальну зарплату, тобто на зарплату в „конверті”, громадяни свідомо наражають себе на неприємності.
Податки повинні сплачувати всі, але основним принципом у роботі повинна стати добровільність сплати податків і партнерські стосунки із платниками. Податківцям необхідно приділяти увагу як податку на прибуток так і податку з доходу фізичних осіб. Необхідно кардинально змінити ситуацію, що склалася з виплатою заробітної плати, на сьогодні майже 50 відсотків зарплати виплачується у „конвертах”.

Місцеві податківці приділяють особливу увагу, як легалізації заробітної плати, так і скороченню заборгованості по її виплаті.

Так, нещодавно була обговорена проблема легалізації заробітної плати на засіданні „круглого столу”. На засіданні обговорювався механізм виявлення фактів відхилення від оподатковування.

Зокрема було відзначено, що ліквідувати заборгованість перед Пенсійним фондом, тобто перед тими людьми, що вже не можуть про себе подбати, для яких пенсія є джерелом існування, можна тільки спільними зусиллями керівників підприємств всіх форм власності, правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування і самих найманих робітників.

Головна небезпека “тіньової” зарплати, як і “тіньової” зайнятості, полягає не тільки у тому, що бюджет недоодержує коштів. Відмовляючись від сплати пенсійних внесків, працівники не будуть мати можливості отримати пенсію, яка б відповідала рівню їхньої реальної зарплати.

Отже, від власної байдужності і мовчазної бездіяльності, кожний “трудовий нелегал” втрачає: трудову пенсію, відпускні під час щорічної відпустки, суму індексації заробітної плати у зв'язку з ростом цін, допомогу по тимчасовій непрацездатності у випадку хвороби і т.д.

Вікторія Борисенко, головний держподатінспектор відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові




Теги:тіньова зарплата, зарплата в конвертах, заробітна плата, Песійний фонд, Податки, песія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А з зарплатою без конвертів не факт, що до пенсії й доживеш...:)))
avatar