реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Магнетизм Авдіївки

"Нас об'єднує Акафієва гора і Козириха, Шкрамадиха і Лузіцький дуб, Копані Штани і Панський ставок, Надточїівка і Аксютовка, Ковалівка і Забігайлівка, Понорницький шлях і Гвоздєве. В цих чи інших місцях Авдіївки ми пізнавали запах вітру і смак перших поцілунків", -- так поетично говорили про своє рідне село члени авдіївського земляцтва у Чернігові.

Земляцтво унікальне -- навряд чи знайдеться ще в Україні земляцтво одного села! Утворене воно в Чернігові, але на річні збори приїхали земляки і з Києва та Куликівки. Приїхала і вчителька хімії Галина Михайлівна Багута, яка вчила, мабуть, усіх учасників зустрічі. Чудово виступили і авдіївські теперішні школярі своїм театром-студією, що ним керує вчитель Станіслав Кашпур. До речі, школярі і нагадали дорослим:"Це ми - авдіївці!" А ви, мовляв, гості, бо з села давно виїхали.

Як тримати зв'язок з селом і радилися сьогодні колишні авдіївці. Виступали перший голова земляцтва Василь Бугровий, вчитель Станіслав Коваль, співав Микола Ходот, дарував свою книгу "Акурайку" школярам головний редактор "Сіверщини" Василь Чепурний, від імені киян-авдіївців говорив Лазеба.

Річні збори обрали новим головою Миколу Колоса, який працює заступником головного лікаря обласної лікарні. Василь Бугровий продовжить роботу в земляцтві заступником голови. Вирішено зареєструвати земляцтво в органах юстиції.

... Довго не могли розійтися земляки -- спогади, вивчення карти села, плани. Нам усім пахне Авдіївка. Авраменковою і Подолом, Мискою і Лисою горою, Жидівщиною і Зеньковою могилою... Пам'яттю про дитинству і юність. А ще -- про батьківські та дідівські могили.




Теги:Авдіївка, Сосницький район, земляцтво, Лиса гора


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Вот молодцы! Завидую белой завистью.
avatar
2
А чого заздрити? Створіть своє земляцтво --та й по всьому!
avatar