реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Магазинне морозиво шкідливе для здоров'я!

Як повідомляє Народний оглядач, морозиво з магазинів шкідливе для здоров’я. Тому що замість молока, масла і цукру, морозиво виготовляють із кокосової та пальмової олій та десятків різновидів ароматизаторів, стабілізаторів, емульгаторів і барвників. Тож фахівці радять родити його вдома самим.

Їсти можна тільки домашнє морозиво!

Молоко, масло та цукор – цих продуктів ще донедавна було цілком достатньо, щоб приготувати смачне, якісне та натуральне морозиво.

Нині ж, як відзначають експерти, морозива на основі натуральної молочної сировини майже немає. Натомість у його складі можна знайти пальмову та кокосову олії, маргарини, десятки різноманітних ароматизаторів, емульгаторів, стабілізаторів і барвників.

Головною причиною зникнення справжнього морозива є погоня його виробників за надприбутками, коли морозиво з води, рослинних жирів і харчових добавок продають за ціною натурального. Але наші закони це дозволяють.

У справжньому морозиві багато вітамінів і корисних елементів
– Тобто якщо воно виготовлене з натурального молока, – розповідає головний дієтолог Черкаської області Галина Полинько. – Тільки тоді морозиво зберігає майже весь набір поживних речовин, які є в молоці, та ідеально збалансований склад жирів, білків і вуглеводів. Одна-дві порції такого морозива – це повноцінний перекус, який можна робити хоч і щодня, якщо немає великих проблем із зайвою вагою.

Можна його давати й дітям, особливо тим, котрі не люблять пити молоко. Звичайно, потроху, щоб не застудилися. Але все це стосується тільки справжнього морозива з натуральних компонентів та якомога меншою кількістю різних добавок.

Інакше морозиво з дуже корисного перетвориться в дуже шкідливий продукт. Рослинні жири ніякої користі нашому організму не приносять, а тільки «осідають на боках». Якщо ж молоко замінюють водою, то ще не відомо, якої якості ця вода.

До речі, розпізнати, наскільки багато в морозиві води, дуже легко: коли воно тане, то піна, утворена за допомогою стабілізаторів, дуже легко відокремлюється від мутної, неприємної на смак рідини. Якщо ж морозиво з молока, то після танення воно перетворюється в однорідну білу масу.

П’ять видів вітчизняного морозива продегустували споживачі та перевірили працівники хімічної лабораторії в популярній програмі «Знак якості». Це «Ласунка», «Три ведмеді», «Геркулес», «Ажур» і «Ласка». Найвищого балу за органолептичними показниками не отримав жоден вид морозива.

Результати досліджень у хімічній лабораторії показали, що всі зразки морозива містять рослинні жири, але тільки виробники «Ласки» повідомили споживачам про це у маркуванні. У морозиві ж «Три ведмеді» лаборанти виявили бактерії групи кишкової палички, тому це морозиво взагалі виключили з рейтингу якості.

Як повідомила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, все магазинне морозиво шкідливе. Вона закликала українців самим виробляти морозиво зі сметани, молока, масла і свіжих ягід та фруктів




Теги:морозиво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar