реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

М'ясо з Білорусі -- заборонене

Чернігівська і Житомирська митниці у зв'язку із заходами з боротьби з африканською чумою свиней заборонили ввезення з Білорусі на українську територію товарів, які підлягають ветеринарно-санітарному контролю. Про це повідомили у прес-службі Державного митного комітету Білорусі.

"З метою інформування громадян, що перетинають білорусько-український кордон, Чернігівська та Житомирська митниці України повідомили митні органи Білорусі про введення заборони на ввезення на територію України товарів, які підлягають ветеринарно-санітарному контролю та можуть переносити збудників африканської чуми свиней", - повідомили у білоруському відомстві.

Зазначається, що Україна заборонила ввезення живих свиней та інших живих тварин, свіжої, охолодженої або мороженої свинини, їстівних субпродуктів великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, коней, ослів, мулів.

Крім того, було заборонено ввозити м'ясо та м'ясні субпродукти в солоному, копченому або сушеному вигляді, ковбаси, шкури тварин, білкові концентрати, кісткову муку і ще низку товарів.

Водночас, заборона не поширюється на молочну продукцію, вершкове масло, сири, яйця і мед.

Як повідомлялось, згідно з офіційним повідомленням Департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства та продовольства Республіки Білорусь, африканська чума свиней виявлена на території Гродненської області (с. Чапунь, Івьєвський район).



Теги:митниця, африканська чума, Україна - Білорусь


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А через Волинську та Рівненську митниці, що ближчі до Гродно, ніж Чернігівська, - не заборонено?
avatar