реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Наївний намагався ввезти в Україну ковбаси

Мешканець Чернігівщини намагався незаконно ввезти в Україну продукти харчування на суму близько 80 тисяч гривень

Співробітники пункту пропуску «Сеньківка» припинили спробу незаконного ввезення до України більш ніж 1295 кг продуктів харчування виробництва Республіки Білорусь. Власник продуктів, 45-річний громадянин, намагався перетнути кордон «зеленим коридором» за спрощеною процедурою.

З метою перевірки автомобіль Рено Логан перемістили до смуги поглибленого контролю. Під час огляду салону та багажного відділення спільну оглядову групу вразила величезна кількість м`ясо-молочної продукції. Асортимент складався із 35 найменувань ковбас, сосисок, сирів, паштетів та вершкового масла. Уже після виявлення порушення громадянин намагався виправдатися, запевняючи, що придбав усі ці продукти для власних потреб. Відносно нього порушено адміністративну справу, продукти харчування затримані.

Нагадаємо, що згідно з нормами українського законодавства громадянам не дозволяється ввезення на митну територію України для вільного обігу товарів, що класифікуються в 1-24 групах Української класифікації товарів зовнішньо - економічної діяльності ( це - живі тварини, продукти тваринного та рослинного походження, жири та олії, готові харчові продукти, алкогольні напої, тютюн) ( ст. 376, 378 Митного Кодексу України).

Харчові продукти для власного споживання громадяни можуть ввезти на суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро ( Постанова Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 р.№ 434). При цьому встановлені такі норми

- в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, - у кількості не більше, ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограмів, кожного найменування на одну особу;
- без упаковки – у кількості, що не перевищує 2 кілограмів кожного найменування на одну особу;
- без упаковки – неподільного продукту, готового до безпосереднього вживання, у кількості не більше, ніж по одному найменуванню на одну особу.

Не підлягають переміщенню на митну територію України в несупроводжуваному багажі продукти харчування без упаковки виробника.

Головне управління Міндоходів у Чернігівській області



Теги:митниця, Контрабанда, ввезення товару, Україна - Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar