реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Український ринок бережуть від африканської чуми

Актуальні питання зовнішньоекономічної діяльності обговорювались під час зустрічі керівництва Чернігівської митниці Міндоходів та представників підприємств області.

Начальник митного посту «Чернігів – вантажний» Ігор Туровський поінформував про останні зміни у митному законодавстві та залучив присутніх до спільного обговорення проблемних питань, що виникають у декларантів та митних брокерів в процесі підготовки документів для митного оформлення. Серед інших - порушувалось питання щодо порядку підтвердження відомостей про вивезення товарів за межі митної території України, що важливе для підприємств, які здійснюють експортні операції з товарами. Увагу представників таких підприємств звернули на необхідності керуватись при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 450 «Про підтвердження відомостей про експорт товарів за межі митної території України».

На часі для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що здійснюють торгові операції з підприємствами Республіки Білорусь, була інформація начальника відділу організації митного контролю Володимира Подоляка. Він, зокрема, зазначив, що у липні відбулись зміни стосовно фітосанітарного контролю в пунктах митного оформлення на білоруському кордоні. Також, у зв’язку з офіційним повідомленням відповідних органів Республіки Білорусь щодо виявлення на території Гродненської області випадків захворювання свиней на африканську чуму, на даний час діє заборона на ввезення з території цієї країни «сприйнятливих тварин, продукції та сировини з них, сперми, яйцеклітин, ембріонів свиней та кормів для свиней».

Головне управління Міндоходів у Чернігівській області



Теги:Чернігівська митниця, африканська чума, фітосанітарія, Україна - Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar