реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Ловись, рибко!

Державна екологічна інспекція в Чернігівській області підбила підсумки операції “Нерест”

Відповідно до вимог статей 20, 35 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”, статей 57, 59, 60 Закону України “Про тваринний світ”, керуючись пунктами 39, 44 “Тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, на виконання листа Головного державного інспектора України з охорони навколишнього природного середовища та згідно розробленого та погодженого з органами УМВС України в Чернігівській області та Чернігівдержрибохороною плану спільних заходів, в області проводилась операція “Нерест”.

Зважаючи на те, що існує перелік місць, відкритих для любительського рибальства в період весняно-літньої заборони однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега, знайшлося немало громадян, які порушили ці правила та здійснювали лов риби з порушенням ст.27 Закону України “Про тваринний світ” та п.3.15 “Правил спортивного і любительського рибальства”, особливо в нічний час.
Особлива увага, під час оперативних рейдів по охороні водних живих ресурсів, приділялась об’єктам природно-заповідного фонду.

Зокрема, виявлено порушників під час лову риби забороненими знаряддями лову на території Мезинського національного природного парку у річці Десна в Коропському районі та в озері “Черемошне”, що на території ландшафтного заказника місцевого значення в Городнянському районі.

Також відпрацьовувалися річки Десна та Дніпро з озерами та притоками в межах Козелецького та Ріпкинського районів.

Всі порушники, згідно КУпАП, за вчинення адміністративних правопорушень притягнуті до адміністративної відповідальності.

В ході операції “Нерест” Держекоінспекцією в Чернігівській області спільно з працівниками міліції та інспекцією рибохорони, проведено 8 рейдових перевірок на водоймах області з метою виявлення фактів порушення природохоронного законодавства у сфері водних ресурсів. Виявлено 10 порушень, складено 11 протоколів, 6 матеріалів направлено до суду, 2 справи передано слідчим органам. Вилучено 47 кг водних живих ресурсів та 51 одиницю забороненного знаряддя лову риби. Сума накладених штрафів складає 455 грн. Загальна сума збитків завданих державі складає 1,516 тис.грн.

Тож операція “Нерест”, яка проводилась в області з метою посилення державного контролю за станом охорони, використання і відтворення рибних та інших водних живих ресурсів в весняно-літній нерестовий період закінчилась, але Держекоінспекцією в Чернігівській області і надалі, на виконання обов’язів, покладених на Інспекцію, буде проводитись відповідна робота по здійсненню контролю у сфері охорони водних живих ресурсів.

Держекоінспекція
в Чернігівській області




Теги:Дніпро, рибалка, нерест, Десна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar