реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Локшина на вуха від Рибакова у вигляді гречки

Останнім часом з районів північної зони області надходять цікаві повідомлення про бурхливу діяльність народного депутата-мажоритарника, колишнього «бютівця», а потім «тушки» у попередньому скликанні парламенту, нині підтримуваного владою Ігоря Рибакова. Відомого у минулому ще й тим, як вербував одного з депутатів-опозиціонерів перейти до більшості, які гроші пропонував і що знову з того вийшло.

Як вдалося йому пройти до Верховної Ради? На це був кинутий увесь адмінресурс семи районів, всі мільйони гривень, які обіцяли виділити на соціально-економічний розвиток з держбюджету, мали приходити начебто за титанічного сприяння Рибакова. Місцеві гострослови сміялися з цього приводу, начебто не лише всі досягнення, а навіть схід сонця відбувалися завдяки зусиллям нардепа.

Це ж він придумав укласти так звані соціальні угоди з територіальними громадами. За ними взялися грейдерувати сільські дороги. Протягом багатьох місяців про цю благодійну акцію із захопленням писали районні газети. Спочатку про наміри народного депутата, потім про хід робіт, нарешті про те, що грейдерування завершено. Райони 207 округу заліплені шпалерами на білбордах з радісними новинами про це грейдерування. Хто не знав цього слова раніше, то тепер перевірив його на колесах транспорту чи власних ногах. Адже рясні дощі спаплюжили благородну справу. Відгрейдовані грунтові дороги перетворились на суцільну кашу і проїзд став ще гіршим, ніж був раніше. Річ у тім, що просте грейдерування і підсипка ям нічого не дають. Ці роботи треба проводити не раз на рік, а залежно від необхідності. Та й піском розпоряджатися не так вільно, не брати його там, де зручніше, без дозволу сільрад.

Виникає також питання: «Чи правда, що на проплату грейдерування завозилась готівка і роботи організовувались під пильним наглядом голів РДА?». Отримували гроші сільради і на оранку городів пенсіонерів, на ремонт пам*ятників загиблих воїнів та парканів у селах. Розподілялися гроші під контролем влади. Начебто і корисна справа. Але ж нею мають займатися органи місцевого самоврядування. До чого тут депутат?

І от по осені Рибаков проводить свої зустрічі з виборцями округу. В деякі райони прилітав на вертольоті. Районні адміністрації (а їхні голови є також і головами райорганізацій Партії Регіонів) ретельно готували ці шоу. Кожній місцевій раді доводиться кількість людей, яких треба привезти на зустрічі з Рибаковим. А це десь від 30 до 200 чоловік, зганяються дежслужбовці та інші працівники бюджетної сфери. Про розмах цих заходів свідчить хоча б те, що аж із Чернігова їдуть в райони величезні автобуси, щоб звезти людей з кількох сіл в одне місце. У Семенівці на площі їх було вранці аж 10. Їдуть також автомашини з пластиковими стільцями, сценою, озвученням. Але «родзинкою» таких зустрічей є чотири іменні намети, з яких людям роздають невеличкі пакетики з логотипом депутата. В пакетиках пачечка гречки, рису, прапорець і блискучий буклетик від депутата з розповіддю про те, що він зробив для жителів Сіверського краю. Таким чином Рибаков начебто дистанціюється від партії влади.

Але, щоб не бути голослівним, прокоментую деякі положення з виступу Ігоря Рибакова в селі Костобоброве Семенівського району. Спочатку перед звезеними із шести сільрад людьми виступали аматори районного Будинку культури. З чотирьох наметів видали славнозвісну гречку з рисом. Нарешті, артисти завершили виступ і поїхали до іншого села. І ось після деякого очікування з*являється з трьома «крутими» авто у супроводі численної охорони «САМ». До речі на місці зустрічі весь час перебували керівники РДА і райради. А як же без них?

Ведуча, добре поставленим голосом, говорить про те, що всі переконалися у широкому прагненні Ігоря Олександровича допомогти людям і запрошує його до слова. Цитую мовою оригіналу: «Я шел в парламент с одной единственной целью, чтобы жизнь Сиверского края и жизнь каждого живущего в нем человека стала немного легче и лучше. Для меня выполнение предвыборных обещаний и выполнение пунктов социальных договоров, является главной задачей в моей работе в парламенте». А чим же тоді займається виконавча влада на місцях та чому нардеп бере на себе її функції замість законотворчої діяльності?

«К великому сожалению, те политические разногласия, которые еще существуют в нашей стране, никак не могут привести к стабильности государства и повышению качества жизни людей».

Тут натяк на те, що в усіх наших бідах винна… опозиція та ще «папєрєднікі» - поганому танцюристу відомо що заважає.

«Я на сегодня участвую в принятии ряда законов и законопроектов, которые будут работать прежде всего на благо людей. Если каждый народный депутат вместо того, чтоб заниматься политиканством, будет активно работать в округе, помогать людям в решении их проблем, мы сможем гораздо быстрее выйти из кризиса».

Так чим все-таки займається народний депутат Рибаков у парламенті: невже тільки аптечки та гречку роздає в окрузі і цим виводить його з кризи?

«Я давно провел грейдирование грунтовых дорог. Десятки лет их никто не делал. Это большая нагрузка на сельский бюджет, который и так еле-еле сводит концы с концами».

А хто приймав такий бюджет, як не більшість, до якої входить і Рибаков, коли місцеві бюджети ледве зводять кінці з кінцями?

«Одним из моих приоритетных направлений в выполнении социальных соглашений является сельская медицина. Ее суть в усилении социальной защиты медработников, обеспечение их достойной зарплатой, представление качественной медицинской помощи жителям сел. Президент Украины Виктор Янукович в своей программе и социальных инициативах особое внимание уделяет именно утверждению первичной медицинской помощи. Я приехал к вам на встречу, чтобы вручить каждому ФАПу укомплектованный по вашим просьбам набор с лекарствами. Мне не понаслышке известна ситуация с обеспечением лекарствами медучреждений, особенно на селе. Иногда нехватает даже простых препаратов».

Про реформування сільської медицини жителі області знають не з розповідей депутата. «Сіверщина» вже писала про оптимізацію лікарень у ряді районів. І що ж це за «увага» така з боку влади до первинної медичної допомоги, коли їй не вистачає найпростіших препаратів? Вручення медаптечок народний депутат разом з керівниками районів перетворили на виставу-фарс, коли під звуки фанфар завідуючі ФАПами отримують невеличкі набори медикаментів, яких все одно надовго і на всіх не вистачить. Це така якісна медична допомога? І що це за соціальний захист медпрацівників, коли частину лікарень області намагаються закрити, а скромні зарплати медпрацівників починають затримувати? Про це, до речі, в деяких районах депутату казали. Але свої зустрічі він будує таким чином, щоб не відповідати на запитання виборців. Виступив, вручив аптечки, гречку, послухав подяки і вперед. До іншого кущового зібрання.

А от виборцям хотілося б дізнатися від самого молодого нардепа, чи правда, що його зустрічі з народом обходяться від 40-а до 80-и тисяч гривень? Ті ж автобуси, вантажний транспорт, гречка дійсно потягнуть не на один десяток тисяч гривень. Якщо в Ігоря Рибакова дійсно грошей кури не клюють, то чому б їх витрачати не на показуху, а на допомогу тяжкохворим українцям – різні канали телебачення щодня наповнені благаннями про допомогу? Кому потрібен такий нав*язливий і помпезний піар, з якого розумні люди сміються і анекдоти складають?

Звичайно, найлегше працювати за принципом «чарівника в голубому вертольоті», який дарує гречку. Варто пам*ятати, що особи з курячим розумом більше люблять пшоно. Але з іншого боку дивує те, що ні депутат, ні влада в районах не розуміють, що при загальному зниженні рівня життя, грейдеруванням доріг і навіть рисом з гречкою навряд чи купиш виборців. Вже тепер багато хто з них демонстративно відмовлялися брати ті пакетики по 600 грамів. Виборці це вже проходили і схожі подарунки бачили. Вони хочуть не дріб*язкових подачок, а створення умов для життя хоч би трохи схожого на те. Яке мають європейці. Україна ж не Азаопа і навряд чи нею колись буде. Як би того не хотіли Ігор Рибаков і його патрони з Партії Регіонів.

Валерій МАГУЛА

Фото автора










Теги:тушки, обман виборців, вибри - 2015, медична реформа, РИБАКОВ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar