реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

« Любов до сцени стала моїм життям…» - М.Заньковецька.

Виставою «Криза» Львівського Національного академічного українського драматичного театру ім.М.К.Заньковецької на сцені Ніжинського академічного українського драматичного театру імені М.Коцюбинського завершив свою роботу ХІІ-й Міжнародний театральний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької.

Протягом одинадцяти днів сцена ніжинського театру стала міжнародним театральним центром кращих зразків жіночої творчості України та ближнього зарубіжжя. Приємно відзначити, що доброю традицією стало проведення на батьківщині першої народної артистки України, неперевершеної Марії Заньковецької театрального фестивалю, який оспівує талант і велич жіночої душі.

Цьогорічний мистецький захід зібрав землі митців з України, Білорусі, Молдови, Литви, які подарували широкому колу шанувальників театрального мистецтва свою майстерність та неповторні враження.

За роки проведення ХІІ-й фестиваль зміцнів і отримав заслужене визнання не тільки в Україні, а і в країнах ближнього зарубіжжя. Адже за одинадцять минулих років на цьому сценічному майданчику побувало більше 70 колективів із різних країн, котрі відкрили глядачу нові творчі шляхи, і надали можливість побачити сучасний театр, у центрі якого завжди була, є і буде саме жінка.

Віктор КОШМАЛ

На фото: "Краща жіноча роль на фестивалі» - заслужена артистка України Оксана Стеценко за виконання ролі Мадам Ортанс у виставі «Оркестр», з твором Ж.Ануя Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Шевченка (м.Харків, Україна),



Теги:фестивалі, Заньковецька, Ніжин, жіночі ролі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar