реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Ляшко вимагає визнати геноцид черкесів

Народний депутат, лідер Радикальної партії, Олег Ляшко зареєстрував проект закону про ініціювання розгляду питання визнання геноциду черкеського народу, здійсненого російськими царями та їх військами у XVIII і XIX cтоліттях. Про це політик повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Братній черкеський народ, що постраждав від геноциду Росії, потребує нашої підтримки, - зазначив політик.

Нагадаємо, війна між черкеським народом і Російською Імперією тривала безпрецедентно довго - з 1763 по 1864. За ці сто років більше половини черкесів були фізично знищені російськими військами або померли внаслідок навмисно викликаного голоду. Залишки були насильно виселені російською армією з Кавказу, батьківщини черкеського народу.

«Сьогодні черкеси проживають більше ніж в 50-ти країнах світу. Як розсіяний народ, який хоче вижити і зберегти свою національну спадщину, черкеси звернулися до прогресивного світу з проханням підтримки у здійсненні їхніх мрій про повернення додому, в Черкесію», - повідомив Ляшко.

Лідер Радикальної партії нагадав, що першою державою, яка відповіла на це звернення, була Грузія – парламент цієї країни ще у 2011-му році визнав геноцид черкеського народу. Ляшко переконаний: так само має вчинити весь цивілізований світ.

«Брати-черкеси визнають і цінують тісні зв'язки з українським народом, підтримують нас у ці дні у боротьбі за збереження територіальної цілісності та суверенітету України, проти спроб російського вторгнення на територію нашої країни. Тому я закликаю український парламент визнати геноцид черкесів російськими окупантами», - зазначив Олег Ляшко.



Теги:Олег Ляшко, черкеси, російський геноцид, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar