реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

"Літературний Чернігів" -- на підході до ювілею

Сорок дев"яте число чернігівського журналу- квартальника, започаткованого товариством "Просвіта" 1992 року, представляє лауреата Національної Шевченківської премії Дмитра Іванова добіркою зі збірки "Селов терновому вінку". Володимир Сапон у післямові цитує слова московського журналіста про Іванова, який "ставить свічки селянській Атлантиді на очах українського села, що зникає".
Редактор журналу Михась Ткач ( на фото) подає свої короткі новели, його брат Микола Ткач рецензує "Чорного ворона" Василя Шкляра, а дружина Лариса Ткач -- поезії.

Оповідання Михайла Руденка приурочене до його 70-ліття (слово мовить Станіслав Реп"ях), а також публікуються Вікторія Москаленко, Ніна Кочубей, Василь Гелетко, Олександр Гадзінський, віталій Леус, Альона Макаренко та інші. Цікавою розвідка Володимира Сапона про останні вірші Сашка Самійленка, що помер молодим. А Реп"ях згадує журналіста Бориса Наріжного з нагоди його ювілею.

У новій рубриці "Право полемізувати" виступає Людмила Студьонова зі статтею "Роздуми над книгою Василя Чепурного "Акурайку".




Теги:Літературний Чернігів, В.Сапон, Дмитро ІВАНОВ, Станіслав Репях, Василь Чепурний, ткач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar