реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

ЛЕЙТЕНАНТ МІЛІЦІЇ НА ДІЛІ ДОВІВ ВІРНІСТЬ ПРОФЕСІЇ

Десятки тисяч вартових порядку нашої держави щодня виходять на службу, забезпечують спокій громадян, завжди готові прийти на допомогу. І тим самим — не за вимогою інструкції, а за покликом серця — утвердити майбутнє нашої країни. Один з них — лейтенант міліції Сергій Гоман, старший інспектор патрульної служби (керівник групи патрульної служби) Семенівського райвідділу внутрішніх справ УМВС України в Чернігівській області. Він, опинившись у складній ситуації, зумів виявити мужність, рішучість та небайдужість, щоб виконати професійний і людський обов'язок.
Сергій Миколайович, склавши успішно іспити в Академії внутрішніх справ, повертався на електричці додому із Києва. Серед пасажирів того ж вагону потягу були 50-річний батько та 26-річний син, жителі Сумської області. Ці двоє поверталися із заробітків додому. Саме вони, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, спровокували спочатку словесний конфлікт, а потім і бійку з іншими двома пасажирами електрички.
Сергій Гоман перебував поза службою, був вдягнений у цивільне. В принципі, міг зробити вигляд, що конфлікт його не стосується, як це зробили інші пасажири: хтось перейшов у інші вагони, інші просто відвернулися до вікон. Однак не у правилах молодого правоохоронця потурати злісним порушенням громадського порядку. Тому лейтенант без вагань втрутився, прагнучи зупинити бійку. Як виявилося вже невдовзі, при цьому він ризикував власним життям.
Представившись працівником міліції та пред’явивши посвідчення, він почав вимагати від правопорушників припинити протиправні дії. Але старшого з хуліганів це не вгамувало. Навпаки, 50-річний чоловік вихопив ніж і штрикнув ним у ногу молодого міліціонера. У пораненого почалася гостра кровотеча. Як стало відомо згодом, глибина рани сягнула 7 см. Лезо ножа, ледь не перерубавши глибинну стегнову артерію (головну судину), перерізало її відросток.
На щастя, потяг уже прибував до станції Бахмач. Його зустрічала слідчо-оперативна група лінійного відділення міліції, яка прибула за викликом вже пораненого і стікаючого кров’ю Сергія. В подальшому лейтенанта міліції негайно доставили до Бахмацької районної лікарні, встигнувши цим врятувати йому життя. У Бахмачі мусив не з власної волі залишитись, не доїхавши на рідну Сумщину, і винуватець бійки, заробітчанин-хуліган.
Наразі триває слідство. Порушено кримінальну справу за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України, ч.2 ст.342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) КК України, ст.345 ч.2 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.
Враховуючи мужній вчинок працівника міліції, керівництво УМВС України в Чернігівській області вирішило заохотити лейтенанта міліції Гомана Сергія Миколайовича відзнакою МВС України «За відзнаку в службі» ІІ ступеня.
«Цей небайдужий вчинок міліціонера ще раз підтвердив, що ми правильно виховуємо молодих лейтенантів, спрямовуємо їх, у першу чергу, на сумлінне виконання службових обов’язків і допомогу громадянам, — сказав начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик. — Своїм вчинком молодий офіцер не тільки зміцнив власний авторитет, а й довів вірність обраній професії».
Минулого понеділка у Бахмацькій центральній райлікарні відзнаку МВС та цінний подарунок вручив лейтенанту міліції Сергію Гоману начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик. Звертаючись до винуватця урочистої події, керівник обласного Управління подякував підлеглому за мужність і небайдужість, а персоналові медичного закладу — за швидкі та високопрофесійні дії, завдяки яким було врятовано молоде життя.
* * *
На знімку: начальник УМВС генерал-майор міліції Олександр Михайлик вручає відзнаку МВС та цінний подарунок лейтенанту міліції Сергію Гоману.
СЗГ УМВС України в Чернігівській області





Коментарі (0)
avatar