реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Латвійський фронт московського обрядославія

Як і передбачалося, українська автокефалія стала тою першою ланкою, через яку починає з гуркотом падати вся система московського православія.

24 жовтня міністерство юстиції Латвії зареєструвало Латвійську православну автономну церкву в юрисдикції Вселенського патріархату. Напередодні митрополит Ризький РПЦ Олександр провів такий закритий соборчик своєї єпархії, що і в Москві толком не знали. А цей Олександр, попри те, що він русский, не такий московський служка, як його київський колєга Онуфрій, що зветься українцем з виду...

Та й у Латвії діє закон, за яким новим митрополитом може стати лише той, хто проживає там не менше 10 років. Оскільки згаданому Олександру вже 80 років - то влада підстрахувалася, щоб не отримати нового, агресивного російського ставленика.

А 18 листопада очікується якесь урочисте оголошення про церкву в юрисдикції ненависного Москві Вселенського патріархату, бо то - День незалежності Латвії. До речі, в Латвії 300 тисяч православних.

Отже, для Москви відкривається новий фронт церковної війни - латвійський. Скрєпи московського православія тріщать, аж у Білорусі чути, бо вона - наступна...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:українська автокефалія, РПЦ, Василь Чепурний, латвійська православна церква, Україна - Латвія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar