реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Ласуємо драниками

Щотижня в чернігівській обласній газеті "Біла хата" друкуються гарні кулінарні рецепти. Спробуйте приготувати!

Білоруські драники з м’ясом, або «Калдуни»

Драники (укр. деруни) — картопляні оладки, страва білоруської кухні, популярна також в українській, російській, східноєвропейській та єврейській кухні. Традиційно деруни подаються гарячими зі сметаною, вершковим маслом, уздором або мачанкой.

Уперше деруни згадуються в I половині XIX ст., з'явилися вони під впливом німецької кухні. У цієї страви є й інші назви: «какоркі» — в різних областях Росії; «деруни», «тертухи», «кремзлики» — в Україні; «пляцки» — в Польщі; «латкес» — в Ізраїлі.

Cвоїм рецептом цієї, безперечно, смачної страви з читачами «Білої хати» поділився о. Євген Орда, капелан білоруської громади Чернігова.

Драники з м’ясом
Інгредієнти: картопля (велика) — 6 – 8 шт., цибуля ріпчаста — 1 шт., яйця — 2 шт., борошно — 1 – 2 столові ложки,
сіль та перець — за смаком, фарш (свинина, яловичина) — 300 г, олія, сметана.
Приготування. Картоплю почистити і натерти на дрібній тертушці. Додати борошно, сіль, перець, яйця — все добре перемішати.
М'ясний фарш посолити, поперчити, додати дрібно порізану цибулю і добре перемішати (можна додати у фарш трохи води).
На сковороді розігріти олію і викладати картопляну масу у вигляді оладків. Зверху на кожен дерун покласти зверху фарш і залити столовою ложкою картопляного тіста.
Подавати деруни гарячими, зі сметаною.

Смачного!




Теги:Блоруська громада, скумбрия с сыром, колдуни, Євген Орда, драники, деруни


Читайте також






Коментарі (0)
avatar