реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Ласкаво просимо у Тайожний Союз: у Росії росте число терактів

Вважається, що за роки «путінської стабільності» тероризм в Росії вдалося перемогти: війна на Північному Кавказі імовірно закінчилася, бойовики більше не захоплюють лікарні і школи, а прем’єр-міністр уже не веде телефонні переговори з терористами в прямому ефірі. Насправді, це міф.

За даними Global Terrorism Index, в 2011 році в Росії відбулося 182 терористичних акта, в результаті яких загинули 454 людини і 431 людей були поранені. У 2003 році, приміром, терактів було 58, число загиблих склало 256 чоловік, а поранених – 772.

До 2007 року кількість терактів трималося на рівні 40-50 на рік, але з 2008 року воно регулярно стає тризначним. Моторошний рекорд був встановлений в 2010 році, коли відбулося 244 терористичних акта, в яких загинули 227 чоловік. За рівнем терористичної небезпеки Росія в 2011 році займала 9 місце у світі. Нас випередили Ірак, Пакистан, Афганістан, Індія, Ємен, Нігерія, Сомалі і Таїланд.

Велика частина терористичних актів відбувається на Кавказі, тому вони отримують значно менше уваги з боку медіа, ніж злочини в Москві або Волгограді. Крім того, цивільне населення не завжди є метою терористів: 45 % терактів в 2011 році були спрямовані проти поліції та інших державних органів.

Національний антитерористичний комітет РФ встановив, що троє знищених 30 грудня в Кабардино-Балкарії бойовиків готували теракти на Новий рік і Різдво, повідомляють у відомстві.

«Бандити в цілях дестабілізації обстановки в республіці здійснювали підготовку диверсійно-терористичних актів у період новорічних і різдвяних свят» – йдеться в повідомленні.

Бойовики ховалися від силовиків в будинку в населеному пункті Чегем. Їх заблокували в будівлі вранці в понеділок і запропонували здатися, але, після того, як вони відмовилися – їх знищили вогнем на ураження.
Український Кавказ



Теги:Кавказ, бойовики, Україна - Росія, розпад РФ, теракти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar