реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бойовики Північного Кавказу офіційно оголосили війну Росії

На Північному Кавказі вже тривалий час точаться перманенті військові дії, не зважаючи на пропагований офіційним Кремлем імідж стабільності в регіоні. Насправді, Москва вже, практично, не контролює перебіг подій у своїх північнокавказьких республіках, де, все частіше беруть гору ісламські радикали. Якщо, у “замиреній” за рахунок мільярдних бюджетних вливань, Чечні, ще якось спостерігається видимість стабільності, то у сусідніх Дагестані, Інгушетії, Кабардино-Балкарії та Карачаєво-Черкесії приховати той безлад, що там відбувається, вже не можливо жодною пропагандою, на яку такі майстри фсбешні ідеологи.

Але, найближчим часом ситуація на Північному Кавказі може взагалі кардинально змінитися і не в найкращий бік. Локальні військові сутички з ісламськими терористами можуть перейти у стадію повноцінної війни- чергової повномасштабної кавказької війни. Останнім часом, особливо після теракту у Волгограді, що стався наприкінці жовтня і був спланований та реалізований бойовиками з Дагестану, російські силовики провели серію військових спецоперацій у цій республіці, у результаті яких була знешкоджена низка ісламістів та їхніх посібників. Через це, днями керівництво бойовиків зробило офіційну заяву через ЗМІ, що відтепер має намір перейти до радикальних та жорстких способів боротьби з владою Росії. У поширеному ісламістами зверненні, ватажок так званого Шамількалинського сектору Віллаяту Дагестан Абу Муххамад прямою мовою каже, що бойовики будуть знищувати вже не лише представників влади, а й членів їхніх родин та решту цивільних громадян:

“Ми були терплячі і не хотіли завдавати шкоди вашим сім’ям, однак наше терпіння було прийнято за слабкість.

Ми заявляємо всім окупантам і їх помічникам – ми будемо вбивати вас разом з вашими родичами, сусідами і всіма, хто лояльний до вашої роботи, так само, як і ви вбиваєте мусульман ! Будемо висаджувати ваші будинки, розстрілювати вас з вашими родинами !
Якщо раніше ми не робили цього тільки через те, що поруч з вами перебували ваші рідні, тепер ми на це дивитися не будемо. Як Аллах говорить в Корані : « Боріться з ними так само як вони борються проти вас, але не переступайте межі дозволеного».

Вам не допоможе ваша охорона, броньовані машини, вам не допоможуть ваші укріплені будинку або будови які ви так уподобали. Ми будемо знищувати вас де б ви не знаходилися.“

На тлі того, що майже щодня з регіонів Північного Кавказу приходять свіжі повідомлення про напади на російських силовиків, у результаті яких є й загиблі й поранені, ставитися легковажно до такої заяви бойовиків не слід. Очевидно, що на Росію чекає в наступному році не лише Сочінська Олімпіада, а й чергова кавказька військова кампанія.

Український Кавказ



Теги:Кавказ, Сепаратизм, розпад РФ, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar