реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Ландшафтний парк "Козацький" — близька перспектива

Природно-заповідний фонд Чернігівщини займає 7,6 % території області

Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області продовжуються роботи по створенню національного природного парку «Дніпровсько-Деснянське міжріччя» на базі існуючого регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», розташованого на території Козелецького району. З обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 99 тис. грн. на розробку проекту створення парку.

Спеціалісти Держуправління 7 грудня на виїзній нараді до Менського району провели розгляд первинних матеріалів щодо створення на території 3 районів Чернігівської області регіонального ландшафтного парку «Козацький», орієнтовною площею 10 тис. га.
Станом на 01.12.2010 року природно-заповідний фонд області нараховує 656 об’єктів загальною площею 253,2 тис. га, що становить 7,6 % площі області (відповідно середній відсоток заповідності по Україні – 5,1 %). Встановлено в натурі (на місцевості) межі 10 об’єктів загальнодержавного значення, що складає 84,2 % від площі обласних об’єктів загальнодержавного значення та 380 об’єктів місцевого (42,9 % від площі об’єктів місцевого значення).

«Реалізація національної екологічної політики щодо розвитку та збереження природно-заповідного фонду Чернігівської області є пріоритетними для Держуправління», - вважає начальник відділу заповідної справи та екомережі Т.Дадашева.

Наталія Радченко,
заст. начальника відділу заповідної справи та екомережі, екологічного моніторингу та природоохоронних програм, взаємодії з засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю Держуправління охорони навколишнього природного середовища в області




Теги:ландшафтний парк, екологічна політика, Менський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar