реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Лампи в Росію не доїхали

Співробітниками Чернігівської митниці припинено чергову спробу переміщення через кордон великої партії вантажу з приховуванням від митного контролю.
Порушення виявили у пункті пропуску «Сеньківка» на початку травня. Вантажний автомобіль «Volvo» з вантажем «Лампи та освітлювальне обладнання в асортименті» під керуванням громадянина України переміщував вантаж з Австрійської Республіки до Російської Федерації.

Згідно документів, які перевізник надав співробітникам митниці як підставу для переміщення через кордон товарів, в автомобілі та напівпричепі знаходився вантаж ламп і освітлювального обладнання загальною кількістю 96 вантажних місць та фактурною вартістю 21863 доларів США. Вже при частковому розвантаженні товарів у пункті пропуску стало зрозуміло, що цифри вказані у товаросупровідних документах, не відповідають фактичним. Подальша перевірка здійснювалась у Чернігові. Співробітниками служби по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил було встановлено, що в автомобілі знаходилось на 902 одиниці товару більше, ніж заявлено у документах. Не були зазначені у документах люстри, світильники торшери, плафони виробництва Австрії, Іспанії та Італії.

Співробітниками митниці порушено адміністративну справу за статтею 352 Митного кодексу України. Незадекларований вантаж вартістю 424,5 тис. грн., а також транспортний засіб та напівпричіп, що використовувались для його переміщення, затримані до рішення суду.



Теги:Контрабанда, Кримінал, Чернігівська митниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar