реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Кумівство від Януковича

Близько сотні керівників різних рівнів, починаючи від Президента Віктора Януковича і членів Кабміну, пов'язані між собою родинними узами, пише видання Корреспондент.
Якби Янукович вирішив зібрати разом усіх своїх високопоставлених підлеглих, чиї родичі теж працюють у владі, то для такого заходу йому знадобилася б кімната розміром із залу засідань Київської міськради. За даними Корреспондента, як мінімум у 40 осіб з найближчого оточення Президента пряма рідня (брати, сестри, діти, батьки, куми) обіймає різні посади в держорганах, судах і працює депутатами Верховної Ради або місцевих рад.

Усі разом вони утворюють загін чисельністю майже в 100 осіб. Аналітики впевнені, що за показником проникливості родичів у владу Янукович і оточення йдуть на всеукраїнський рекорд - так багато рідні на державних посадах не працювало навіть в оточенні Віктора Ющенка, якого його ж соратники дорікали в кумівстві у кадровій політиці.

Як пише Корреспондент, яскравий приклад того, як можна вдало працевлаштувати в політику свого найближчого родича, показав сам Віктор Янукович - у 2006 році його син Віктор став нардепом від Партії регіонів і до цього часу не розлучається з мандатом. А в керівництві Адміністрації Президента родинні зв'язки відіграють величезну роль. У глави АП Сергія Льовочкіна у кумах ходить сам Янукович, а сестра Льовочкіна Юлія Новікова має депутатський мандат від Партії регіонів. Більше того, серед кумів глави АП - і депутат-регіонал Едуард Прутнік, і екс-президент Леонід Кучма.

У першого заступника голови АП Олени Лукаш сестра Тетяна трудиться на посту секретаря ЦВК, а у заступника голови АП Геннадія Васильєва у Верховній Раді працює рідний брат. Брат ще одного заступника Льовочкіна - Олега Рафальського - Ігор Рафальський з крісла директора Житомирського обласного архіву заступив на пост голови Обухівської райдержадміністрації, отримавши таким чином контроль над Конча-Заспою. Син заступник голови АП Ганни Герман Микола за нової влади став заступником керівника МНС.

Не відстають від керівництва Адміністрації Президента і члени уряду. Тут, пише Корреспондент, найпомітніша споріднена пара - це дует Клюєвих, Андрій (перший віце-прем'єр) і Сергій (народний депутат від Партії регіонів). Крім того, Анатолій Толстоухов трудиться на посаді міністра Кабінету міністрів, а його дружина Світлана працює заступником голови Міністерства у справах молоді, сім'ї та спорту.

У народного депутата Сергія Ківалова, який суміщає свою посаду з членством у Вищій раді юстиції, дочка Тетяна депутатствує на півдні, в Одеській міськраді, а кум, Володимир Колесніченко нещодавно очолив ВРЮ. Дуже тепло відносяться до родичів високопоставлених регіоналів виборці в Донбасі. У Донецьку облрада пройшла ціла група дітей народних депутатів від ПР: син Антона Пригодського Віталій, син Бориса Дейча Володимир. Ще один спадкоємець Дейча, Сергій, працює у міськраді Донецька. Разом з ним там працює син нардепа Валентина Ландика Андрій. А син брата Валентина Ландика Володимира має мандат депутата Луганської міськради.

У стінах МНС під крилом Нестора Шуфрича працює не лише син Герман, але і чоловік нардепа від Партії регіонів Олени Бондаренко Андрій. А одеське управління МНС очолив Володимир Боделан, син екс-мера Одеси і соратника Януковича Руслана Боделана. У Генпрокуратурі найчастішим видом родинних зв'язків стало кумівство. Перший заступник генпрокурора Віктор Пшонка - кум Президента, а Сергій Винокуров, кілька днів тому змінив Генпрокуратуру на ВРЮ, - кум регіонала Святослава Піскуна.




Теги:Шуфрич, куми Януковича, кумівство, Ганна ГЕРМАН, Ківалов, нова влада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar