реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Крути 2021

Традиційно 29 січня патріоти- українці їдуть у Крути. Щоправда, деякі столичні люди знаходять легший варіант своєї причетності до вшанування подвигу героїв Крут і вшановують їх на Аскольдовій могилі, де поховані два крутянці...

Натомість у самих Крутах - точніше, на місці бою захисників УНР з переважаючими силами російських окупантів - традиційно були присутні українські священики, рухівці, просвітяни, свободівці і цього року багато, як ніколи, представників "Національного корпусу". Для Крут це характерно - щороку якась партія рясно виставляє свої прапори, а наступного року зникає. Так було, скажімо, з "Батьківщиною" і Радикальною партією Ляшка...

— Боротьба за українську державу триває. Революція Гідності, війна, яка досі точиться на Донбасі — це відповідь на спроби позбавити наш народ права на самовизначення, на незалежність і соборність України, — підкреслив у своєму виступі перед учасниками заходів заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко.

Пам’ять усіх полеглих за свободу та незалежність Української держави учасники заходу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Монументу. Відбулася заупокійна літія, яку очолив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря.

Приїхали у Крути і голови двох обласних рад з Галичини. Чернігівської не було -- її представляв заступник голови Дмитро Блауш.

Фото Віктора Кошмала



Теги:Аскольдова могила, Народний Рух, національний корпус, крути


Читайте також



Коментарі (0)
avatar