реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Крижаний ФОТОрейд

Рейдова перевірки місць вилову риби
Цієї зими на нашій території спостерігаються нестійкі погодні умови – вночі мороз, а вдень – потепління. Тож рятувальники Корюківщини занепокоєні тим, що багато рибалок щодня виходять на кригу водойм, але при цьому не завжди турбуються про особисту безпеку.

Корюківський районний відділ УМНС України в Чернігівській області провів рейд спільно із представниками засобів масової інформації.

Рекомендації заступника начальника Корюківської СДПЧ-31 капітана служби цивільного захисту Сергійя Пономарчука: «Насправді не кожному може пощастити мати поруч професіонального рятувальника під час риболовлі. Тому, краще пам’ятати хоча б елементарні речі».

Ось кілька з них. Не можна перевіряти міцність льоду ударом ноги, треба навчитися визначати ненадійний лід. Якщо товщина криги менше 5 см, то на ннеї краще не ступати. Якщо лід скрипить – з нього треба негайно йти. Так само дуже швидко треба покинути темний лід та лід з тріщинами, які, утворюючись, потріскують. Варто побоюватися стоків підприємств, заростей. Треба обходити врослі в лід корчі й водорості. З недовірою слід ставитися до льоду, який покритий товстим шаром снігу. Під ним, як правило, вода замерзає повільніше й нерівномірно. Навіть натоптані стежки становлять небезпеку, тому що лід там може бути пошкоджений попередніми людьми. Якщо з лунки вичавлюється вода, то треба покинути те місце якнайшвидше й шукати нове.

По крижаній поверхні можна ходити тільки за гарної видимості і не поодинці. У жодному разі не можна випускати на лід першим новачка --- очолювати колону повинен досвідчений рибалка з палицею у руках. Кожні два кроки він повинен вдаряти палицею по льоду. Якщо лід не пробивається – все добре, йти можна. Інші рибалки повинні йти слідами провідника на відстані 5 метрів один від одного.

Якщо той, хто очолює колону, раптом пробив лід, всі зупиняються і чекають, поки провідник не знайде місце для безпечного переходу. З риболовлі потрібно повертатися засвітло, щоб до настання темряви добратися до берега.
Якщо ви раптом повертаєтеся з риболовлі поодинці, то треба йти по слідах, які залишилися від рибалок, що вже проходили тут. Наближатися один до одного не можна, є ризик, що лід двох не витримає.

Спілкування із рибалками було також цікавим. Вдалося поспілкуватись й із завзятими рибалками і з новачками у цій справі. Рибалка з 48-річним стажем розповів, що жодного разу не потрапляв під лід і дуже полюбляє зимову риболовлю. Рибалить здебільшого на ставках та озерах зі стоячою водою. Знає, що лід на даний час в різних місцях відрізняється по товщині.
Рятувальники ж МНС рекомендують: будьте дуже обережними на льоду! А враховуючи нестійкі погодні умови, зовсім відмовтесь від виходу на лід.

Батьки, пильнуйте за дітьми, не дозволяйте їм гратися на льоду, проводьте з ними профілактичні бесіди.
Пам’ятайте: біду завжди легше попередити!

Інформація сайту КРМГО « Альянс 3000»
http://alians3000.at.ua







Теги:Екологія, риба, рибалка, Корюківка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Цікавий до речі сайт. 0собливо розділ про городні й садові клопоти...
avatar