реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Кожен третій чернігівець -- здоровий

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, кожні три з восьми осіб області оцінюють стан свого здоров’я як добрий, 43% - як задовільний та 19,3 % опитаних респондентів вважають його поганим.

Сільське населення оцінює стан свого здоров’я значно краще, ніж міське. Імовірно, це пов’язано зі значно меншим негативним впливом несприятливих екологічних, техногенних факторів та психоемоційних перенавантажень, притаманних способу життя мешканців сучасних міст.

У нашій області майже 82% населення повідомило, що хворіло впродовж року і зверталося за медичною допомогою. Більшість хворих зверталися за допомогою в поліклініку (89,5%), 9,9% – до стоматолога в державній медичній установі, 9,7% – до сімейного лікаря в поліклініці, 2,4% – скористалися швидкою медичною допомогою, 1% – зверталися до приватного стоматолога. До народного цілителя, знахаря, екстрасенса звернулися 1,5% хворих.

Традиційно останньою причиною звертання до лікаря була хвороба або проблема зі здоров’ям (63%), майже у 2 рази менше – проходження профілактичного огляду, 1,2% опитаних зверталися з приводу травм та нещасних випадків, 0,2% – з метою поновлення рецептів. Звернення з адміністративних причин (отримання листа-довідки, сертифікату тощо) становили 2,2%.

Із числа жителів області, які повідомили, що мають хронічні захворювання, 39,4% страждали внаслідок гіпертонії, 29,1% – через серцеві захворювання, майже кожна п’ята особа хворіла на артроз та артрит (у т.ч. ревматоїдний), кожна восьма – хронічний бронхіт, емфізему легенів, кожна тринадцята особа мала виразку шлунку, кожна вісімнадцята – мігрень або частий головний біль тощо.

Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:мігрень, охорона здоров'я, статистика, гіпертонія


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Здорові, активні, перспективні, найбільш працездатні та творчі люди масово, мільйонами залишають Україну. 80 відсотків студентів мріють виїхати за кордон. Доля старого, хворого, непрацездатного населення в Україні зростає. Тому й така сумна статистика. Але чомусь ця ситуація - поза увагою і влади, і опозиції, і "патріотів".
avatar
2
Владі вигідніше правити хворими, старими і немічними, а опозиція така сама немічна, як і оті старі та хворі... Шкода, що найбільш масово виїздять саме галичани, які б мали стати закваскою для твоерння оновленої нації.
avatar