реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівщина: кожен третій вважає себе здоровим

З метою вивчення думки населення Чернігівщини про стан свого здоров’я, а також про доступність необхідних медичних послуг, наприкінці 2012 року органами державної статистики проведено опитування серед домогосподарств області, які приймають участь у вибірковому обстеженні умов їх життя.

Результати опитування свідчать, що кожна третя особа області оцінює стан свого здоров’я як добрий, 47,4% – як задовільний та 18,5 % опитаних вважають його поганим. Серед регіонів країни найздоровішими вважають себе жителі Львівської області, а найбільш хворобливими – мешканці Черкащини та Чернігівщини.

У нашій області майже 87,6% населення повідомило, що хворіло впродовж року і зверталося за медичною допомогою. Переважна більшість хворих (88,8%) зверталися за допомогою в поліклініку, 12,1% – до стоматолога в державній медичній установі, 9% – до сімейного лікаря в поліклініці, 4,3% – скористалися швидкою медичною допомогою, 2,7% – зверталися до приватного стоматолога. До народного цілителя, знахаря, екстрасенса звернулися 0,6% хворих.

Найчастіше причиною останнього звернення до лікаря була хвороба або проблема зі здоров’ям (64,5%). Більше чверті опитаних зверталися до лікарів із метою проходження профілактичного огляду, 3,2% – поновлювали рецепти, 2,5% опитаних зверталися з приводу травм та нещасних випадків. Звернення з адміністративних причин (отримання листа-довідки, сертифікату тощо) становили 1,5%.

Із числа жителів області, що мають хронічні захворювання, 30,7% страждали внаслідок гіпертонії, 30,4% – через серцеві захворювання. Кожна четверта особа хворіла на артроз, артрит (у т.ч. ревматоїдний), кожна тринадцята – хронічний бронхіт, емфізему легенів, кожна двадцята – мігрень або частий головний біль. Катаракту мали 4,3% населення області, а виразку шлунку та діабет – по 3,9%.


Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:артроз, статистика, гіпертонія, здоров'я населення, сімейний лікар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar