реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Цифри проти істерії

Істеричність подачі інформації з Італії полягає в тому, що нам наводять абсолютні цифри. І ніяк не вписують їх в статистичний контекст. Кожного дня повідомляють, що там стільки-то смертей. В абсолютних цифрах воно звучить вражаюче.

За моїми грубими підрахунками в Італії 2019 року помирало щодня в середньому 1643 особи. Тепер порівняйте зі статистикою смертності, яку нам щодня озвучують. Вони не перевищують звичайних показників. Мало того, якщо вірити впертій статистиці за цей рік, то коефіцієнт смертності виріс в порівнянні з минулим роком на 0,87 відсотка. Але він приблизно так виростає щороку. Дивіться дані тут: https://www.macrotrends.net/countries/ITA/italy/death-rate

Як я зробив свої дещо округлені підрахунки. Коефіцієнт смертності це кількість смертей на 1000 населення. 2019 року він складав 10,6. Для спрощення я округлив до 10. Себто помирає 1 процент від загальної кількості населення. В Італії трохи більше, ніж 60 млн населення. Округляю до просто 60 млн. Один процент від 60 млн це 600 тисяч. Стільки народу помирло в Італії за 2019 рік. Тепер 600 тисяч розділіть на кількість днів у році. От і вийде та цифра, яку я написав вище.

Критиків дуже прошу не розповідати мені, що будь-яка смерть це трагедія. Я і так це знаю. Не треба мені розпоідати, що у когось із знайомих хтось помер. Це не аргумент, бо завжди хтось помирає. Я сам пережив це у лютому. Будь - ласка. відкиньте емоції і заперечте мені з цифрами в руках.

Юрій ЛУКАНОВ



Теги:Юрій Луканов, статистика, Італія, короновірус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar