реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Корюківські шпалери арештовані росіянами

Заява Чернігівської ТПП стосовно протиправності дій митних органів Російської Федерації до українських імпортерів.

Чернігівська регіональна торгово-промислова палата з великим занепокоєнням відслідковує ситуацію, що склалася з рухом товарів українського походження до Російської Федерації. На сьогоднішній день – 16 серпня 2013 року - ми абсолютно чітко констатуємо тотальну фактичну затримку будь-яких українських товарів митними органами Російської Федерації. Таке затримання відбувається не на кордоні, а на внутрішніх терміналах російських митниць під формальним приводом додаткового митного контролю, огляду вантажу українського походження.

Українська продукція затримується, вивантажується і, навіть після перевірки митниками з задіянням усіх технічних засобів догляду та контролю, не передається російським партнерам для подальшого господарського використання.

В російських містах Тулі та Орлі затримуються шпалери виробництва ВАТ “Слов'янські шпалери-КФТП”, призупинено відправку за діючим контрактом продукції виробництва ЗАТ “Корпорація “Інтерагросистема”. Кримські колеги інформують про умисне псування плодово-овочевої продукції на терміналах Російської Федерації.

Фактично українські постачальники, всупереч вимогам діючих договорів та норм міжнародного права, стикаються з односторонніми дискримінаційними діями з боку російських державних органів.

Зухвало в односторонньому порядку без обумовленого попередження російська сторона порушує норми Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року, а саме, ст. 4, що стосується визначення країни походження товарів, Угоди про Правила визначення країни походження товарів у Співдружності Незалежних Держав від 20 листопада 2009 року та цілого переліку норм та правил СОТ, членами якої є Росія і Україна.

Звичайно, що кожна держава, в тому числі і Російська Федерація, має беззаперечне право захисту своїх економічних інтересів і вільна у приєднанні або виході до будь-яких міжнародних угод, але ми наголошуємо, що російська сторона не дотримується ст. 25 Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року, яка трактує умови, в тому числі, і виходу сторони з цього Договору*. Російська Федерація мала б попередити Україну, згідно цієї статті, не пізніше ніж за 12 місяців до вчинення будь-яких нормативних або фактичних дій з обмеження руху українських товарів на територію Російської Федерації.

Торгово-промислова палата України звернулась ще 14 серпня 2013 року до Прем'єр-Міністра України з проханням негайно втрутитись та врегулювати цю ситуацію на міждержавному рівні.

Чернігівська регіональна торгово-промислова палата, що представляє інтереси майже трьохсот підприємств та підприємців нашої області, готова підтримати Уряд України, підприємницькі, громадські об'єднання та окремих підприємців у заходах з врегулювання дискримінаційних дій з боку Російської Федерації.



Теги:торгова війна, новые приключения даффи, Україна - Росія, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar