реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Корюківка: перемогли одних нацистів, переможемо й інших!

У неділю в Корюківці проходило віче. Вперше на головній площі районного центру. Раніше зібрання громадян проходили біля священного місця для корюківчан – біля пам'ятника жертвам нацизму. "Тепер віче проходитимуть тут, – заявили представники Народної ради Корюківщини. – Це тому, щоб уникнути провокацій і неправдивих чуток, що буцім то ми хочемо знести пам'ятник загиблим містянам під час другої світової війни. Заявляємо – Ні! Це неправда."

І справді, чорна металева дошка з'явилася з позначенням, що на цьому місці буде встановлено пам'ятник Героям України, котрі поклали свої голови за свободу України уже в ХХІ столітті. Більше ніж десять років тому неподалік стояв пам'ятник кату України В. Леніну.

Рішенням Корюківської міської ради площа має назву Героїв України. Отець Тарас, настоятель Свято-Вознесенського Храму Української Православної Церкви Київського Патріархату освятив місце майбутнього пам'ятника. У своїй проповіді закликав містян до єдності й любові одне до одного у цей складний час для України й громадян.

Також на віче підтримане звернення до Російської Федерації з вимогою припинити агресію проти України. " Ми, жителі Корюківського району, усвідомлюючи реальну загрозу військового протистояння на території України та небезпеку початку братовбивчої війни, звертаємось до всіх людей доброї волі подати свій голос на захист нашої Вітчизни, миру і спокою.

Закликаємо керівництво Російської Федерації відмовитись від політики грубого втручання у внутрішні справи суверенної країни, негайно вивести своїх військових з Криму та вирішити цей конфлікт виключно дипломатичним способом.

Ми громадяни України, люди різних національностей, висловлюємо щиру підтримку нашим солдатам і офіцерам та заявляємо рішуче: НІ ВІЙНІ!" Підписи під цією петицією будуть передані до консульства сусідньої держави в Чернігові. Під цим зверненням одразу підписалося біля двохсот громадян. Вирішено продовжити цю акцію до кінця тижня.

Оскільки попередні керівництва держави занедбали армію – було вирішено вкласти свою лепту в допомогу обороні держави. Щоб допомога була дієвою, вирішено звернутися до райвійськкомату за роз'ясненням – чого потребує армія.
Михайло Середа, поет з народу, прочитав свої палкі патріотичні вірші. За словами отця Тараса, поезія Михайла написана уже давно, але й зараз вони звучать правдиво й своєчасно.

Народна рада Корюкіщини створює координаційний центр. До нього увійдуть представники осередків патріотичних партій та громадських організацій, Народна Самооборона та небайдужі громадяни. Мета цього центру – запобігання провокацій (район знаходиться на кордоні з Росією), допомога правоохоронним органам у виявленні злочинів.

Віктор ТАТАРИН



Теги:російська окупація, Україна - Росія, нацизм, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar