реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Корюківка виходить на іранський ринок

Корюківська фабрика технічних паперів змушена тимчасово скоротити число працюючих, адже впали обсяги виробництва - торгівля з Росією стає утрудненою. Хоча за останні 10 років фабрика й так зменшила залежність від збуту продукції до РФ з 90 до 45 відсотків, але війна забрала і цю частку ринку. Звісно, така втрата болюча для підприємства.
Але Корюківська фабрика технічних паперів шукає інші ринки і перспективним бачить вихід на Іран, з якого знято санкції. Корюківські шпалери торують дорогу й до інших країнах Азії.

Проте для Чернігівщини є проблема іншого ґатунку. Державна фіскальна служба запланувала забрати з області 11 потужних платників податку. Так, як до цього зробили з чернігівськими пивоварами, прилуцькими тютюнниками. "Укрнафта" також добуває газ на півдні Чернігівщини, висушує колодязі та розбиває дороги, а податки сплачує в Київ.

"Упродовж усього часу роботи Корюківська фабрика платила податки в місцеві бюджети, -- розповідає голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч. -- Проте на наступний рік фіскальна служба планує перевести 11 підприємств, серед яких і Корюківська фабрика технічних паперів, до "Офісу великих платників податків". Ми будемо всіляко протидіяти цьому, адже в такому випадку область втратить 145 млн. грн. надходжень".Голос України портал



Теги:ДФС, Шпалери, Податки, Чернігівська ОДА, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar