реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Короновірус боїться сонця і вологи

Американські вчені досліджували період напіврозпаду коронавірусу.

Новий коронавірус дуже сильно втрачає свої властивості під впливом сонячного світла, тепла та вологи.

Про це йдеться у даних американських вчених, дослідження яких презентували у Білому домі, передає The Washington Post.

Результати дослідження, які пояснював виконувач обов’язків секретаря із наук та технологій Департаменту із внутрішньої безпеки США Вільям Браян, підтверджують низку гіпотез учених з усього світу, що коронавірус, як і інші віруси, дуже вразливий до сонячного світла та тепла.

У лабораторних умовах підвищення тепла, вологості, а також поява сонячного світла сильно скорочували період напіврозпаду частин вірусу.

"Отже, якщо ми подивимося на 18-годинний період напіврозпаду, те, що ви в основному кажете, це те, що кожні 18 годин життя вірус зменшується вдвічі. Тому якщо ви почнете з тисячі частинок вірусу, то через 18 годин він знизиться до 500, через 18 годин після цього знизиться до 250, і так далі, і так далі", - пояснив Браян.

Однак цей процес можна знизити із 18 годин до майже 1,5 хвилини, якщо поступово підвищувати температуру, вологість, а також додати ультрафіолет, який приходить із сонячним світлом.

В умовах, які ми тестували на сьогоднішній день, вірус в краплях слини найкраще виживає в закритих і сухих умовах. ... Вірус швидше всього вмирає за наявності прямих сонячних променів… Підвищення температури і вологості в потенційно забруднених приміщеннях знижує стабільність вірусу. І може знадобитися додаткова турбота про сухі середовища, не схильні до впливу сонячного світла", - зазначив він.

За словами Браяна, дослідження проводилися у лабораторних та контрольованих умовах. Умовний вірус на поверхнях дитячого майданчику, який піддається прямому впливу сонячних променів, швидко помре, але в тіні може жити трохи довше.

"Для нас було б безвідповідально сказати, що літо вб'є вірус", - сказав Брайан. Водночас, якщо під час літніх місяців поширення коронавірусу дійсно буде спадати, це допоможе чиновникам в усьому світі почати пом’якшувати карантин та перемогти хворобу.
ТСН



Теги:короновірус, Епідемія, сонячні ванни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar