реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Контрактна служба: прихильники є!

Вісімнадцятирічний чернігівець Святослав Мітрошин (на фото) — випускник 30-ої міської середньої школи — майбутній солдат-контрактник. Він відібраний для служби в елітній частині — окремому полку спецпризначення, що в Хмельницькому.
Заповітною мрією хлопця завжди була служба в армії. Наприкінці січня він і ще 70 чернігівців-кандидатів у контрактники відбудуть до навчальних центрів Збройних сил України. Перші три місяці Святослав здобуватиме професію розвідника у навчальному центрі, що в Кіровограді.

Батько хлопця — Володимир Віталійович — був підполковником, льотчиком-випробувачем у винищувальній авіації, дідусі — теж колишні військові. Із сім’єю Святослав об’їздив чимало гарнізонів, побував і на Кавказі, і в Монголії, про службу в армії дізнався не з чуток, змалку мріяв стати військовим.

Чудовий вишкіл Святослав отримав під час навчання у школі зі спортивним нахилом та в юніорівській хокейній команді «Спартак» (Санкт-Петербург). У команді він спочатку був захисником атакувальної ланки, а пізніше воротарем. На той час «Спартак» посідав друге місце в Росії, а в Північно-Західному регіоні країни — перше. Серед знайомих Святослава — такі видатні гравці, як Павло Буре і В’ячеслав Фетисов. На згадку від них молодому хокеїсту лишились автографи і футболка з написом «НХЛ». А тренер команди на прощання подарував Святославу ключку виробництва відомої фірми «Кохо».
Лише шість років тому сім’я Мітрошиних переїхала із Санкт-Петербурга на свою історичну батьківщину — до Чернігова. Навчаючись у старших класах чернігівської школи, Святослав ніколи не забував про спорт, самостійно тренувався, ходив до спортклубу. Після успішного завершення школи хлопець здобував спеціальність слюсаря в Чернігівському державному професійно-технічному училищі. Тут у нього виникло нове хобі — файєршоу, маніпуляції з вогнем. Бажання досягати чогось нового і випробовувати себе у Святослава в крові.

У Кіровоградському навчальному центрі на Святослава чекають стрибки з парашутом, долання різноманітних перешкод, навчання майстерного володіння всіма видами стрілецького озброєння, зокрема снайперською гвинтівкою, та багато інших випробувань.

Мама майбутнього розвідника, Тетяна Олексіївна, бажання сина стати контрактником підтримує, вона — дружина офіцера, вважає, що служба в армії почесна і підходить тільки для справжніх чоловіків.

До речі, Святослав після закінчення свого першого контракту планує навчатись у військовому виші й стати офіцером.
На запитання, чому одразу не подався до військового вишу, Святослав відповів так: «Навіть видатний полководець Олександр Суворов службу в армії розпочинав солдатом. Якщо відверто, перед тим як стати офіцером, хочу пізнати солдатську службу, з власного досвіду дізнатись, яким повинен бути хороший солдат. Щоб у майбутньому впевнено керувати підлеглими, стати справжнім офіцером-розвідником, я повинен пройти і цю першу щаблину військової служби».
Для Святослава Мітрошина вираз «только трус не играет в хоккей» трансформувався в «до армії боягузи не йдуть», а особливо якщо це спецназ.

Олександр ПАРІЙ

Фото автора




Теги:Святослав Мітрошин, контрактна служба, військові


Читайте також



Коментарі (0)
avatar