реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Контрабандний транзит

Чернігівською митницею порушено кримінальну справу за фактом контрабандного переміщення товарів вартістю майже 1,5 мільйона гривень

Порушення митних правил було виявлено співробітниками Чернігівської митниці спільно з працівниками УБОЗ УМВС України в Чернігівській області. Автомобіль марки «Мерседес», що слідував транзитом через територію України - з Угорщини до Російської Федерації, був зупинений поблизу митного поста «Сеньківка» співробітниками УБОЗ УМВС України в Чернігівській області.

Згідно товаросупровідних документів, в автомобілі знаходився вантаж «Косметичні засоби, приймальна телевізійна апаратура, комплектуючі до комп’ютерів» у кількості 1722 місць загальною вартістю 182076,35 доларів США. Для здійснення ретельного переогляду вантажу співробітники Чернігівської митниці доставили автомобіль до Чернігова. Після комісійного відкриття вантажного відсіку автомобіля та причепу, співробітники митної варти митниці та працівники УБОЗу зафіксували відсутність заявленого у товаросупровідних документах вантажу. При цьому митне забезпечення не було порушене.

Подальша перевірка, у ході якої були направлені запити та отримані відповіді від Тульської митниці, що значилась митницею призначення, та Чопської митниці, через яку автомобіль в’їхав на територію України, допомогли відновити ланцюжок подій. На територію України водій заїхав з вантажем. А далі, як пояснює водій, він за певних обставин залишав на деякий час автомобіль без нагляду. Після чого, не помітивши зовнішніх пошкоджень, прослідував за маршрутом. Але інформація, що була отримана від російських колег, спростовує пояснення водія. У листі Тульської митниці повідомляється, що фірма, вказана у товаросупровідних документах одержувачем вантажу, насправді не укладала контракту на поставку даного товару. Таким чином, за документами товар був ввезений в Україну під виглядом транзиту, але фактично - з метою його реалізації в Україні.

14 лютого 2011 року начальником Чернігівської митниці порушена кримінальна справа за фактом контрабандного переміщення товару «Косметичні засоби, приймальна телевізійна апаратура, комплектуючі до комп’ютерів», загальною вартістю 1 449 528 гривень, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 статті 201 Кримінального кодексу України.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:митниця, Контрабанда, Угорщина, ЧОП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar