реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Контрабандна гречка?

Контрабандисти вивезли з України 40 тис тонн гречки. Однією з причин подорожчання продуктів, зокрема гречки, є її незаконний вивіз за кордон.

Таку думку озвучують експерти продовольчого ринку. Тому аналітики переконані, що Державна митна служба України, Прикордонна служба та Податкова в умовах світової продовольчої кризи повинна встановити жорсткий контроль за вивозом продуктів за межі країни.

«В грудні близько 30-40 тисяч тонн гречки було незаконно вивезено через прикордонні області в Російську Федерацію і Білорусь. А саме – через Луганську, Донецьку, Харківську, Сумську та Чернігівську області», - повідомив сьогодні член Міжнародної Асоціації Торгівлі Зерном Анатолій Федькович.

За даними Мінагропрому, в Україні всього вирощується 134 тисячі тон гречаної крупи на рік, а споживається 92 тисячі тонн. «Вивезти попри закон 40 тисяч тонн – це фактично пограбувати державні запаси»,- додав експерт.

До експорту гречки контрабандистів спонукало те, що в наших сусідів вона коштує значно дорожче: в Російській Федерації – 54 грн. за кілограм (близько 5,4 євро), в Білорусі – 30 грн. за кіло (близько 3 євро).

За словами фахівців, Податкова обліковує наявну сільськогосподарську продукцію на складах, тому повинна співпрацювати з прикордонниками та жорстко контролювати переміщення її великих партій, передають «Регіональні Новини»

Джерело: Обозреватель




Теги:Контрабанда, митна служба, гречка, Былорусь


Читайте також



Коментарі (9)
avatar
1
Бардак в стране был, есть и будет.
БАРДАК.
avatar
2
Инесса, а что Ваш сайт стал полиглотом или я этого раньше не замечал?
avatar
3
Это Вы о чём?
avatar
4
Да у меня текст сайта автоматически переводится - то с укр.яз на рус.яз, а то наоборот. Наверное, мне надо что-то отключить.
avatar
5
Да, это у Вас техническая причина. Посмотрите внимательно по значкам. Где-то на верхней панели Вашего компьютера должно быть такое "окошко" и там срабатывает автоматика. Его нужно отключить.
На сайте вверху -- ряд флажков, которые обозначают страны, чьи языки может отображать сайт при желании. Вы не переводили сервер на русский? У меня такое было -- попробовала посмотреть, а потом назад на рідну мову вернуло не сразу :)) Радуйтесь, что не заклинило на японском языке :)))
avatar
6
В Україні зникла гречка!... Ще раніше зникли справжні козаки, а за ними й гречкосії.... Залишились СОПЛІЖУЇ!....
avatar
7
Спасибо за совет, было точно так, как ВЫ сказали - я перевёл сервер на русский и потом всё началось.
avatar
8
Як автор сайту скажу: для цікавості краще мову не вибирайте інакше ваш ПК запам'ятає та постійно автоматично буде показувати вибрану мову.
Це якраз було зроблено спеціально для тих, хто не розуміє української.

Але, якщо так сталось, тоді потрібно видалити "кукі"-файли з вашого ПК. Для цього потрібно натиснути Ctrl Shift Del одночасно та уважно прочитати у віконці про можливості.

avatar
9
Спасибо, теперь понятно.
avatar