реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Консультант Олімпійських ігор втік до України

Російський еколог Сергій Волков активно виступав проти методів, якими ведеться олімпійське будівництво у Сочі. Він був змушений сховатися в Україні від переслідувань та арешту.
Консультант зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі Сергій Волков втік з Росії в Україну. За словами еколога, він зробив це, щоб уникнути переслідування за сфабрикованими звинуваченнями. У Росії йому настійно рекомендували мовчати про свої побоювання, погрожуючи в іншому випадку арештом, розповів сам Волков.

Наразі Волков, ховаючись в Україні, живе в невеликій кімнаті, де у нього є тільки портативний комп'ютер, сполучений з Інтернетом, кілька книг і папок.

Волков, член-кореспондент Російської екологічної академії, експерт з екології та природокористування, доктор геолого-мінералогічних наук, стверджує, що в районі олімпійського будівництва можливі зсуви ґрунту та інші природні катаклізми. Він особисто присвятив кілька місяців докладному вивченню ландшафтних особливостей Сочі і околиць міста.

Свої побоювання еколог, думку якого поділяють ряд його колег, виклав у кількох відкритих листах президентові Росії Дмитру Мєдвєдєву.

"Мною та колегами вивчені споруджувані об'єкти і стан справ у сфері досліджень, проаналізовано десятки звітів різних фірм і обстежена практично вся площа гірських схилів, де передбачається зводити олімпійські споруди", - йдеться в листі вченого президентові РФ, яке було надіслано тиждень тому.

"Дмитро Анатолійович, від Вас приховують реальну картину того, що відбувається, як влітку 2009-го приховали першу аварію, пов'язану з проривом підземних вод при будівництві одного із тунелів суміщеної автодороги Адлер - Красна Поляна. Дослідницькі роботи в Сочі виконуються наспіх. В розрахунках інженерного захисту зовсім не враховується нова, науково підтверджена, кліматична реальність", - звертався до президента еколог.

В районі олімпійського будівництва можливі зсуви ґрунту та інші природні катаклізми
За словами Волкова, місцевість довкола Сочі - це потенційно небезпечне напрямок. Там були великі обвали в минулому, і є великі родовища ртуті, урану та інших потенційно небезпечних мінералів. Але всі наукові рекомендації ігноруються". Ще наприкінці минулого року Волков направив першу відкритий лист президентові Медведєву з попередженням про небезпеку. Але його проігнорували, нарікає еколог.

Вчений зауважує, що російський уряд поквапилося з прийняттям політичного рішення про проведення Ігор у Сочі. За твердженням вченого, будівельні роботи почалися в минулому році без фундаментальних досліджень геології і місцевих погодних умов




Теги:Екологія, Мєдвєдєв, Олімпійські ігри, Сочі, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar