реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Янукович в оточенні кремлівських "баскетболістів" (доповнено)

Сміятися з фізичних даних людей -- гріх. Ми й не сміємося зі зросту президента і прем"єра Росії, які виглядають малуватими порівняно з нашим новим Президентом. Просто їх агресивна позиція щодо України, намагання повчати українців, як жити, яку історію визнавати справжньою, їх диктат у газових питаннях мимоволі провокують до обзивання. Але це -- позиція слабкого. Хоча тандемом баскетболістів прозвали Мєдвєдєва і Путіна не в Україні, а в Росії.

Україна ж насправді має сильні позиції у переговорах з росіянами. Інша річ, що за Ющенка просто не було з ким говорити -- Москва на дух не переносила Віктора Андрійовича. Ще всі пам"ятають погрози маленького Д.Мєдвєдєва на фоні військового корабля. На Януковича Москва також не покладає особливих надій, але сподівається, що він перерве чорну смугу міждержавних взаємин.

Проте перший візит Янукович здійснив таки в Брюссель, а не в Москву. Ба, більше -- ще перед візитом він заявив про необхідність перегляду газових угод, укладених Путіним і підхихикувальною Тимошенко. Отетерілий Газпром, який, за словами колишнього віце-прем"єра Росії Баріса Нємцова, перебуває у передбанкрутному стані, поспішив заявити, що існуючі угоди його цілком влаштовують.
Янукович в перший свій візит до Москви ще й запланував покладання квітів до пам"ятника Тараса Шевченка, що викликало глухе невдовлення деяких російськомовних політиків:" Щось він поводиться, як Ющенко..."

Саме перед візитом до Москви Янукович приіс їй ще два гіркі сюрпризи -- про відмову у визнанні Південної Осетії та Абхазії і про відмову від запровадження другої державної мови. Скривившись, Москва проковтнула. А Донбас почав розчаровуватись у своєму вибранцеві... Зрештою, так як захід України розчарувався був у Ющенку, так тепер сходу належить розчаруватись у Януковичу.

Відомий російський політолог Станіслав Бєлковський написав:"В общем, если считать Российскую Федерацию не саблезубой правопреемницей Великой Империи, а типичной клептократией третьего мира, каковой она нынче, увы, и является, с ней обо всем прекрасно можно договориться. Выше голову, Виктор Федорович, и не вешайте носа. Всё будет хорошо!".

Він радить зрозуміти принцип Юлії Тимошенко, яка вияснила, що в основі російської політики лежать великі гроші. І треба просто знайти достатньо тиху кімнату для прямих перговорів на цю тему. Тому в неї і вдавалися переговори з Путіним. Чи піде по цьому шляху Янукович, адже спонсори його передвиборної кампанії вимагатимуть також грошей? Великих грошей.

... Зрештою, головне, що вже показує сьогоднішній візит Президента України Віктора Януковича до Москви -- про здачу державних інтересів України наразі не йдеться. А Росія сприймає главу сусідньої держави саме як главу сусідньої держави. А не васала, якого можна тричі вітати з перемогою на виборах.

Василь ЧЕПУРНИЙ

На зустрічах у Москві В.Янукович обіцяв до 9 травня вирішити питання із присвоєнням звання Героя України Степану Бандері та з російською мовою в Україні. Можна називати це малоросійським комплексом, а можна й почекати до 9 травня.
Президент Росії Д.Мєдвєдєв натомість пообіцяв при введенні в Росії цифрового мовлення ввести один чи два канали українською мовою. А глава російського уряду В.Путін попросив привезти сала з України... Пожартували, поговорили. Високі державні переговори...




Теги:Янукович, Мєдвєдєв, Путін, візит до Москви, Станіслав Бєлковський, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar