реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Комуністів треба заборонити тільки за цей закон

До візиту в Чернігів та Щорс лідера комуністів Петра Симоненка.
ЗАКОН ПРО ТРИ КОЛОСКИ

7 серпня виповнюється 80 років від дня появи Постанови ЦВК...і РНК СРСР “Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації та зміцнення суспільної (соціалістичної) власності”. За новим законом найменші крадіжки державного майна каралися смертю. Цей Закон застосувався щодо напівголодних селян, які збирали неспілі колосся з колгоспних полів.

До смерті засуджувалися навіть маленькі діти, які, помираючи з голоду, насмілювалися підібрати на колгоспному полі кілька колосків, що лишилися після збору врожаю. Смертний вирок деколи замінювали десятирічним ув'язненням з конфіскацією всього майна. Амністія заборонялася.

Тільки за перший рік було засуджено 150 тисяч осіб.

Фото Олега Головатенка



Теги:КПУ, невідома Україна, Голодомор, Петро Симоненко


Читайте також



Коментарі (8)
avatar
1
Здавалось би можна дискутувати з приводу конфліктів, проблемних питань, недоречностей та навіть безглуздих положеннь та принципів будь- яких ідеологічних систем, випробованих людством на практиці у ХХ столітті. І тільки поза межею здорового глузду мали б лишатися акценти теорії забравшої з цього світу сотні мільйонів невинних життів та ще й з кількох десятків країн світу!?
Так ні, ви скажіть яка живуча ця найстрашніша із страшних дибільно-маразматична утопія всіх часів та народів, яка доведена була до повного абсурду, на жаль, у затишних кабінетах, пивних шинках, та тихеньких тавернах старого європейського континенту. А то ми все Азія та Азія...?! Бачите, як дивно вийшло, що все таки Європейський простір надав місце під полігон у кількох, далеко не затурканих державах, для практичного здійснення мрій дядьків з бородами, сигарами та кухлем пива , ще й розгулювавшими кілька десятиліть у ХІХ та ХХ століттях вздовж берегів Рейну,Одра, Темзи, Єнисею та "матушкі Волгі". А під вінець цієї сумної історії ще й прислужитися на практиці у 1/6 земної кулі такій собі невеличкій та непоказній з лисою головою людині у "кепці" заради реалізації нею дикунського безглуздя з сатанинським єством. Так-так, це все про неї, "всепобєждающую, свєтлую і вєчную тєорію"- про марксизм-ленінізм, будь він неладним.
avatar
2
курите бамбук - буржуйские прихлебатели. Новые комунисты к этому не причастны.Не злите народ а то получите 2017.
avatar
3
Тільки що повернувся з мітингу, організованого комуністами. Половина Червоної площі заповнена народом, і не лише похилого віку. Так що 2017 рік в мирний парламентський спосіб не виключається.
avatar
4
Теж повернувся з Красної площі. І не така вже половина заповнена площі, і мобілізовані за гроші молоді прапороносці, футболконосії і кепконосії.
А ось мобільна сцена і оснащення на мільйон доларів це точно.
avatar
5
Комуністів треба судити у Нюрнбергу!!! Бо це така ж ідеологія, що й у гітлерівців!
avatar
6
Панове, а чи можна документ подивитися, тобто сам цей так званий "Закон про ри колоски" - з підписами, номерами, датами тощо...
avatar
7
...Сейчас имеются документы, показания арестованных людей. Ведь кого мы, собственно, арестовали? Тут кричали: расстреливают крестьян. Кого расстреливают? Врут -- ничего подобного. Из-за колосьев расстреливают? Чепуха, неверно это. Завхозы, большей частью интеллигеты, бывшие офцеры в громадном большинстве случаев, счетоводы и бухгалтеры, кладовщики, председатели правлений, наиболее инициативные члены правлений, -- кем же они оказались? Белые, возвращенцы или каратели, члны карательных экспедиций, петлюровцы, всякое офицерьё. Их показания очень интересны, как они вошли в колхоз, как они сеяли, как семена крали и как получалсь плеши. Это замечательная штука, эпопея целая. Вредили для того, чтобы разложить колхоз.

Что же, мы должны отступать перед этими мерзавцами? Нет, мы их арестуем и выдвинем на это дело честных беспартийных людей. ...Как мы поступали в промышленности? Опытных спецов сняли, арестовали, посадили замухрышек, дело шло плохо -- потом выправилось, а арестованные вредители тоже стали выправляться, и теперь единым фронтов идут старые и новые спецы. То же будет с колхозным производством -- уверяю вас, ведь мы имеем опыт в промышленности.

...Тов. Смирнов, ...вы всему этому не доверяете. Я не против вашего недоверия. Я возражаю против того, что вы не доверяете, молчите и на стороне людей настраиваете, чёрт знает на какие дела. Когда есть недовольство, надо пойти в ЦК, изложить открыто. Вы это умели раньше, теперь перестали делать.

Тал вот, товарищи, политика индустрилизации привела к тому, что мы вместо того, чтобы превратиться в Китай, на который плюют все, превратилась в великую, большую, серьёзную страну, которая оказалась способной перевооружить и промышленность исельское хозяйство. ...Что, этого мало разве? Наша страна создала такую оборону, против которой неохотно раздаются голоса насчёт интервенции. Что вы думаете,это мало? Страна, которая за три года вчерне создала более 200 тыс. предприятий крупого сельского хозяйства. Да, мы всего сразу не успели сделать, конечно. Нельзя требовать, чтобы в три года не только вчерне создать новые сельскохозяйственные предприятия, но поставить их идеально. Ну, если вы этого требуете от нас -- скажите прямо. Этоневыплнимая штука, на это годы нужны. Десяток лет потребовался на то, чтобы поставить на рельсы нашу промышленность, а ведь мы получили кое-что в части промышленности от царского наследства. Но по части колхозов и совхозов никакого наследства от старого порядка мы не получили. ... Не о провале нужно говорить совхозной и колхозной политики, а о достижениях, о таких больших достижениях, о которых мы лет 5-6 тому назад и мечтать вслух не могли. Я кончил.
(Из неправленной стенограммы (РГАСПИ. Ф.17. Оп. 163. Д. 1009. Л. 108-135) выступления И.В. Сталина на объединённом заседании Политбюро ЦК ВКП(б) и президиума ЦКК ВКП(б) 27 ноября 1932 г.)
.
Скільки підприємств сільського господарства створено в "незалежній" в лапках упродовж останніх 20 років?
avatar
8
Погибель человека сидит на кончике его языка. (поговорка)
avatar