реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Комунальні пристрасті Мени

Вже стало недоброю традицією, коли влітку в Мені загострюються проблеми з водопостачанням.

Минулого літа під час аномальної спеки частина міста залишилась без води. Її не вистачало, бо давно треба було добудувати міський водогін, проклавши труби більшого діаметра. Цьогоріч загострилася інша проблема. Обраний на останніх виборах міський голова Федір Фесюн у своїй програмі обіцяв здешевити водопостачання та водовідведення. А для цього створити комунальне підприємство при міській раді. Правду кажучи, і попередній мер Мени Михайло Кадушко не раз говорив про необхідніть створення нового підприємства. Але далі розмов справа так і не пішла.

А Федір Фесюн, користуючись повною підтримкою керівництва району, енергійно взявся до справи. Проводиться ремонт будинку колишньої художньої майстерні, де має бути база нового підприємства, придбано старенький екскаватор. Однак поки що все це можна назвати базою умовно, адже немає необхідного набору техніки, спеціалістів, дозвільних документів. Це не перешкодило менському міському голові звернутися з ультимативним листом до ТОВ «Менський комунальник», попереджаючи про те, що «відповідно до рішення Менської міської ради від 3 червня 2011 року пропонується достроково з 15 серпня 2011 року розірвати договір оренди від 01.01.2003 року цілісного майнового комплексу — споруд та обладнання на них комунального водопостачання та водовідведення, укладеного між Менською міською радою та ЗАТ «Менський комунальник» (правонаступником якого є ТОВ «Менський комунальник»).

Напрошується питання: навіщо так поспішати, якщо ще не готова база нового комунального підприємства, а термін дії договору оренди між міською радою та ТОВ «Менський комунальник» закінчується 1 січня 2013 року? Своє рішення про дострокове розірвання договору міськрада мотивує неналежним виконанням умов договору, що встановлено за фактом обстеження шахтних колодязів та пожежних гідрантів.

«Але ж до цього часу не було скарг на якість обслуговування мереж та обладнання, — відповідає директор ТОВ «Менський комунальник» Василь Зима. — Самі ж мережі будувалися ще у 1960 — 1963 роках. Водогін зношений повністю. Наші спеціалісти постійно зайняті ліквідацією поривів труб, а це ж додаткові матеріальні витрати. Коли 1992 року я прийняв комунгосп, мали лише одну робочу свердловину. Будь-яка аварія призводила до перебоїв у подачі води населенню всього міста. Коли ж мережі водопостачання, що перебувають у нас на обслуговуванні, досягли 29,7 км, а водовідведення — 10,1 км, і це господарство стабільно працює, з нами хочуть розірвати договір. Але ж хто тоді обслуговуватиме мережі, і чи не залишиться місто при такій організації справи без води?

Валерій МАГУЛА

Повністю статтю читайте в газеті "Сіверщина" за 4 серпня.



Теги:ЖКГ, мена, комунальні послуги, Валерій Магула


Читайте також



Коментарі (0)
avatar