реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Кому прислуговує Держпродспоживслужба Чернігівської області,

або Чому Павлішен прикриває Горянського

Не секрет, що жителі сіл залежать від тварин, яких вони утримують на своєму господарстві. Бо це не місто, де високі зарплати дозволяють все купувати. Ні. У селі, якщо щось хочеш з'їсти, то це доводиться виростити.

Ну, а здоров'ям тварин у нас опікується ветеринарія. Принаймі, повинна опікуватися.

І от уявіть ситуацію, коли після обробітку аграріями полів у вас починають масово гинути гуси, собаки, а у кіз з'являється діарея - як це сталося у 2020 році у моєму господарстві. Тоді я одразу звернувся до єдиної на 45 сіл ветеринарної лікарні Талалаївської ОТГ. Але лікарня відмовилася рятувати ще живих тварин, оглядати та реєструвати мертвих. Головний ветлікар селища М. Горянський пояснював це надмірною загрузкою лікарні, низькою кваліфікацією працівників, відсутністю лабораторії і т.і. Одним словом, поганий танцюрист, якому заважають черевики.

Таким чином, жодна тварина не була оглянута. Навіть та собака, яку я ще живою привіз у ветлікарню, і яка померла під стінами цього храму медицини.

Звичайно, я захотів звернутися у суд на аграріїв. Я не вірив, що мені щось компенсують, але я розумів, що не звернись зараз, так у наступному році, під час нових обробок полів, знов загинуть тварини. Тому я збирав необхідні документи і мав отримати якесь підтвердження, що мої тварини померли. Але начальник ветлікарні відмовився письмово визнавати цей факт, і навіть не зареєстрував моє письмове звернення.
Тоді я поскаржився "вище" -- у Держпродсплживслужбу Чернігівської області. Бо саме вони контролюють ветеринарію.

Від начальника служби Юрія Павлішена надійшла відповідь про те, що, згідно відповіді начальника Талалаївської ветлікарні Горянського, а також письмових пояснень всіх його працівників, я не звертався у ветлікарню, а про смерть тварин не повідомляв. Тобто, збрехала вся лікарня, і я не можу це довести.

Ну, добре. Мені і раніше не подобалася бездіяльність Талалаївської ветлікарні під керівництвом начальника Горянського -- доходило до того, що щеплення собак та котів вони проводили лише після моїх письмових скарг у Держпродспоживслужбу. І тому, зібравши достатньо фактів незадовільної "служби" (використовує службовий автомобіль, у робочі години відпочиває у альтанках під магазинами, будівля ветлікарні як і територія у занепаді, навіть паркану немає, виживає працівників і т.і), я звернувся до Держпродслужби у Чернігівській області щодо незапланованої перевірки. Я був впевнений, що комісія виявить порушення і що такий незадовільний керівник буде звільнений.

Але начальника ветлікарні одразу попередили про незаплановану перевірку. І Горянський приїхав до мене брати штурмом паркан. Потім телефонував мені, просивши зустрітися, бо "мені хуже не буде" -- цю телефонну розмову я відправив Павлішену 8 липня 2021р.

І ось 12 липня 2021 року запланована комісія приїхала заплановано робити незаплановану перевірку Горянського. Я теж був запрошений на цей цирк. Бо нас чекали ремонт, свіжа фарба, якою рясно були вкриті навіть трава та дерева, новенький паркан, під яким був ще сирий цемент, а в журналі звернень з 2020 по 2021 рік з'явилися записи про моє звернення ( звернень від інших громадян там не було, тобто я єдиний з 45 сіл "клієнт" ветлікарні за рік ). Це все було помічено під час комісійного обстеження та зафіксовано мною на диктофон. Але це квіточки. Головне, що під диктофонний запис та у присутності комісії головний ветлікар Горянський зізнався, що я все ж таки звертався у ветлікарню та повідомляв про смерть тварин, і що він тоді відмовив мені у допомозі.

Після комісії я був впевнений, що Горянського точно звільнять. Але його не звільнили. А 17 липня 2021 року від Павлішена надійшла відповідь про те, що комісія не виявила ніякого негативу. З листа виходило, що Горянський прекрасний керівник, під його керівництвом останнє щеплення собак нарешті провелося у строк, і не пройшло півтора року, як було раніше. І, з пояснень Горянського, поза роботою він не використовує службовий автомобіль ( а що він ще скаже, але сусідів ніхто не запитав про те, чи кожну ніч службовий "Ланос" стоїть біля будинка Горянського), а у робочі години він не відпочиває у альтанках під магазинами (хоча я пропонував перевірку відео камер біля магазину), а займається "вирішенням організаційних та виробничих питань", і працівники у нього не звільняються ( тут Павлішен приводить статистику за рік, вказавши, що при 10 підлеглих загальна кількість звільнених та найманих склала 9 -- для когось це був би негативний показник, але не для Павлішена).

Ну і так далі.
При цьому Павлішен не згадує факт переслідування мене Горянським, яке я оформив у заяві до нього, та факт зізнання Горянського у брехні, та у тому, що він особисто відмовив мені надавати ветеринарну допомогу, які я оформив у поясненні, зазначивши, що окрім свідків ( представники комісії), є ще диктофонні записи (зараз передані відповідним органам).

Підсумок. Держпродспоживслужба контролює майже все. Від насіння, аграріїв, виробників, реалізаторів, товарів, цін, екології, санітарно-епідемічної ситуації, води, "нової української школи" ... до ветеринарії. І якщо її контроль такий "сліпий", якщо вона стає на бік зла, якщо не усуває проблеми, а залишає їх множитися, то навіщо нам, платникам податків, така Держпродспоживслужба?!. Адже, й до гадалки не ходи, щоб зрозуміти, що начальник ветлікарні щось надав начальнику Держпродспоживслужби Чернігівської області, щоб його не звільняли.

Так кому служить Держпродспоживслужба та кому прислуговує? І які хвороби та смерті будуть множитися під її сліпим керівництвом?

Павло КОЧЕРЖЕНКО,

Прилуцький район



Теги:ветеринарія, Павло Кочерженко, Талалаївська громада, Слобідка, Держпродспоживслужба


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Експерименти на собаках.
avatar