реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Колючий дріт "руцкава міра"

Ми всі, шановні, на окупованій території...

Так, скажу навіть більше. Ми всі за колючим дротом "русскага діскурса". В "ісправітельно-трудовом лагєрє" москальскої мови, літератури, кіно, музики, і так далі. Просто ввімкніть телевізор і поклацайте каналами... Попса, серіали, туфтові шоу - все звідти. В інтернетах друзі постять посилання на якихось там навальних і макаревичів... фоткі "любімих актьоров" ... новини з "мислямі апазіционних палітікав".

Так, друзі, це і є наша проблема. Ми всі на окупованій території. І ця окупована територія у нас в голові.

Чому десь там Польща з поляками, Голландія з голландцями... а тут - хрін його знає шо? А тому що багатьох тут хвилює, що сказав анрюшенька макарєвіч, або альошєнька навальний або борюсічка грєбєнщіков або навіть мішєнька боярскій. От вони, ці мішенькі боякрскіє, і є той колючий дріт у нас в голові, який до сих пір відгороджує нас від нормального світу. Колючий дріт "совецкого лагєря".

Яким би там просунутим і адвенцнутим не був, наприклад, борюсічка грєбєнщіков, він совок. Такий собі просунутий совок з 60-ників разом з возєсенскімі і стругацкімі. Ну, трохи молодший, ну трохи прибуддиськаний... але совок. Совок як територія з колючим дротом на кордоні.

Прислухайтесь уважно, що вони кажуть в інтерв'ю і про що пишуть, ці "продвінутиє росіянє". Тільки уважно. Наприклад, така собі ведуча дуже опозиційного каналу "Дождь" каже макарєвічу: "Ну это у Путіна такой олімпийскі азарт - побєда на олімпіадє, побєда в Криму, а тєперь - на востокє Украіни". А той так спокійно: "Да".

Який би там цар не був в Московії (а часто й густо там чомусь тирани), народ є народ. І в того народу є інтелігенція, І все одно для інтелігенції тієї так званої, ми, українці - шароварнікі і нєполноценниє. Мало хто каже це в голос, але думають так ВСІ. Ми всі повинні бути за колючим дротом "вєлікай русскай культури". Слухати їх попсу і рок, дивитись їхні мильні опери, читати їхніх флософів і вєлікіх пісатєлєй, їсти інше їхнє лайно. Такий ось дискурс. Такий колючий дріт.

Багато хто скаже, що я перегнув палку. Але ми тут, а поляки з чехами - там. І подумайте, чому. Я думаю, тому, що їм до сраки андрюши макарєвічі і альоши навальниє разом з усіма достоєвскімі.

Олексій ЛУКІН, Чернігів



Теги:окупація, російська культура, Гребенщиков, Русскій мір


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Що скажете великі патріоти України, які видають російські газети - Дмитро Іванов, Сергій Народенко, Ярослав Сухомлин?
avatar
2
Так ані ж геть усі за "вєлікую славянска-праваславна-кананічєскую братскую дружбу народав", а може ще й за щось інше, тільки не за українське, були, є і будуть.
avatar