реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Колишній голова Нацради піарить своїх

В Ічнянській школі мистецтв відбулася презентація книжки Тетяни Чумак та Віталія Шевченка «Літератори Ічнянщини. 100 імен. 700 відомих ічнянців: митці, науковці, діячі культури». З нагоди цієї довгоочікуваної події зібралися члени районного об’єднання літераторів «Криниця», талановиті діти з шкіл району, переможці творчих конкурсів, столичні письменники.
Керівник об’єднання поетів Національної спілки письменників України Станіслав Шевченко, теж уродженець Ічнянського краю, під час презентації назвав цю книжку унікальною, а завершення роботи над нею – важливою віхою в літературно-мистецькій історії краю.

Маємо фундаментальне видання енциклопедично-хрестоматійного типу. У розділах про кожного з письменників подано його фото, біографічну довідку чи розповідь про творчий шлях, бібліографію творів та публікацій, добірки творів. Сотня яскравих і самобутніх літераторів-ічнянців з давнини і до наших днів: Олекса Стороженко, Степан Васильченко, Василь Чумак, Сергій Маслов, Іван Цинковський, Анатолій Дрофань, Григорій Коваль, Леонід Горлач… А вміщений в цій книжці довідник про 700 видатних земляків з різних сфер творчості, подвижників національної культури, є цінним надбанням для всіх, хто цікавиться краєзнавством і досліджує історію Ічнянщини.

Книжку видрукували масовим тиражем видавництво «Гнозіс» та Фонд Віталія Шевченка. Її буде безплатно передано всім бібліотекам, органам влади, музеям, закладам культури краю, а школам – цілими комплектами, що дозволить працювати з довідником-хрестоматією під час уроків.

Оксана ШЕВЧЕНКО.



Теги:Віталій ШЕВЧЕНКО, Ічня, довідники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar