реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Коли вони наїдяться?

Вищі українські чиновники отримують від держави тисячі доларів матеріальної допомоги на оздоровлення та вирішення побутових проблем, пише Корреспондент.
Журнал проаналізував декларації про доходи за 2011 рік членів Кабміну, керівництва Адміністрації Президента і Нацбанку України.

Як з'ясувалося, відразу 11 високопоставлених чиновників на чолі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим додатково до зарплати попросили матеріальну допомогу. Держава пішла їм назустріч, виплативши на всіх 455 тисяч грн, або майже $ 57 тисяч.

Левову частку цієї суми - 103 тисячі гривень - отримав глава НБУ Сергій Арбузов ($ 12800). Главу Нацбанку не зупинив той факт, що в офіційній декларації Арбузова зазначений річний дохід в 1,7 млн ​​грн. ($ 212,5 тисяч). Міністр фінансів Юрій Колобов при річному доході в 1,5 млн гривень отримав допомогу в розмірі 78 тисяч грн на оздоровлення.

Як пише Корреспондент, поправили своє здоров'я за рахунок держави в 2011-му і прем'єр Микола Азаров, віце-прем'єр і міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, глава МЗС Костянтин Грищенко, міністр культури Михайло Кулиняк та голова Мін'юсту Олександр Лавринович.

Проте, зазначає видання, основний контингент високопоставлених нужденних сконцентрований не в Кабміні і Адміністрації Президента, а у Верховній Раді: депутати на ті ж цілі можуть отримати раз на рік за подвійним окладом - близько 30-35 тисяч грн. З урахуванням того, що в парламенті 450 депутатів, в цілому ці $ 3,8-4,4 тисяч складаються в значну суму - від $ 1,7 млн ​​до майже $ 2 млн. Витрати на оздоровлення депутатів порівнянні з сумою - $ 1,75 млн, - яку держава заклала в бюджет 2012 року на лікування тяжкохворих співвітчизників за кордоном.

При цьому депутати на відміну від членів уряду не зобов'язані оприлюднювати свої декларації про доходи, тому дізнатися, хто з них отримав допомогу від держави, не можна: ні в секретаріаті парламенту, ні в комітеті з питань регламенту ВР, які володіють цією інформацією, на запити Корреспондента відповідати не стали. Редакції відомо тільки те, що лише лічені одиниці серед носіїв мандатів принципово відмовляються від матдопомоги.

Відголос. сом



Теги:уряд Азарова, матеріальна допомога, чиновники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar