реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Уряд обкрадає педагогів від 6 до 12 тисяч - Лілія Гриневич

Кожен український педагог втрачатиме від 6 до 25 тис. грн щороку через маніпуляції уряду з тарифною сіткою в проекті державного бюджету на 2014 рік.

Про це зазначається в листах голови парламентського комітету з питань освіти і науки Лілії Гриневич до прем'єр-міністра і голови бюджетного комітету, викладених на її сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Проект держбюджету на 2014 рік не передбачає підвищення з 1 січня розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки. Освітяни знову недоотримуватимуть від 700 до 2000 грн щомісячно", - написала Гриневич.

Відповідно до проекту бюджету, оклад працівника першого тарифного розряду ЄТС на 1 січня становитиме, як і раніше, 852 грн. До кінця 2014 року передбачається зростання на 5,8%, зокрема, з 1 липня - до 890 грн, з 1 жовтня - до 1011 грн.

Водночас, як відомо, мінімальна зарплата становитиме з 1 січня 1147 грн.

Відповідна різниця між окладом для працівників 1 розряду та мінімальною зарплатою дозволяє Кабміну знижувати виплати робітникам більш високої кваліфікації, тому що їм зарплату розраховують, відштовхуючись не від мінімальної зарплати, а від тарифної ставки.

"Відтак, грошовий розрив між мінімальною заробітною платою і величиною 1 тарифного розряду ЄТС з січня 2014 року становитиме 366 грн, з липня - 360 грн, а з жовтня - 290 грн, що суперечить статті 6 Закону "Про оплату праці", - зазначає в листі до голови бюджетного комітету Гриневич.

"Відповідно до чинного законодавства, тарифна ставка працівника першого розряду встановлюється у розмірі, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, а не навпаки", - наголошує депутат.

Раніше Гриневич заявляла, що для підвищення соціального статусу вчителя не вистачає 58 млрд грн.



Теги:уряд Азарова, тарифна сітка, зарплата вчителя, Лілія Гриневич


Читайте також



Коментарі (0)
avatar