реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Коли Кузьмін зіграє "Мурку" для ніжинського мера?

Після півторамісячної перерви 23 та 24 жовтня у Новозавдському районному суді міста Чернігова мають відбутися одні з останніх судових засідань по розгляду кримінальної справи з обвинувачення Ніжинського мера Михайла Приходька в отриманні хабара в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, що кримінальна справа була порушена заступником генерального прокурора України Рінатом Кузьміним ще 15 грудня 2008 року. Після дворічного розслідування генпрокуратура передала кримінальну справу до Новозаводського районного суду міста Чернігова, де її вже два роки розглядає суддя О.Ф. Подалюка.

За словами одного з учасників судового процесу, який побажав залишитися неназваним, очевидним є те, що перед народом просто розігрується фарс. У Ніжині вже відомі приклади, коли інших посадовців затримували за хабарі. В таких випадках слідчі органи оперативно проводили розслідування, а суд не затягуючи розглядав справу і виносив обвинувачений вирок, а така безкарність до головного ніжинського високопосадовця в Ніжині породила в місті цілу низку корупціонерів. Доказом цього є те, що у вересні безпосередньо на своєму робочому місці було затримано Г.М.Діденка за отримання хабара.

Є досить висока вірогідність того, що заплановані на 23 та 24 жовтня судові засідання також не відбудуться тому, що сам мер-хабарник М.В.Приходько та його захисти всіляко уникатимуть відвідань судових засідань, придумуючи хитромудрі схеми на кшталт хвороби, лікарні, відсутності адвокатів та ін.

Тож чи вистачить у судді Олексія Подалюки довести розгляд цієї кримінальної справи до завершення ми побачимо найближчим часом.
А поки є очевидним один факт - правовий нігілізм породжує нові злочини.

Олександр ПРИСТУПЛЮК



Теги:Ніжин. міський голова Приходько, Новозаводський суд, хабар, Генеральна прокуратура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar