реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Кіріл заборонив Кураєва

Патріарх Кирило видав указ про заборону в священнослужінні відомого блогера і місіонера протодиякона Андрія Кураєва. В РПЦ покарання зв'язали з заявами Кураєва про настоятеля Єлоховського собору, який помер, заразившись коронавірусів. Про це повідомляє російська служба ВВС.

"У зв'язку з публічною образою Вами пам'яті настоятеля Богоявленського кафедрального собору міста Москви протоєрея Олександра Агейкіна, незважаючи на скорботу його дружини і дітей, у день його кончини, що характеризує це діяння не тільки як аморальне, а й як особливо цинічне, що викликало обурення архиєреїв , кліриків і мирян Російської Православної Церкви, а також з огляду на ваші попередні діяння, щодо яких надходили скарги на моє ім'я, Ви забороняється в священнослужінні ", - йдеться в указі, опублікованому на сайті єпархії.

Заборона в служінні буде діяти, поки дії Кураєва не розгляне церковний суд.

Минулого тижня, 21 квітня, стало відомо, що в Москві помер настоятель Єлохівського собору, одного з головних православних храмів Росії, протоєрей Олександр Агейкин. Йому було 48 років. Він помер після важкої хвороби від ускладнень, викликаних коронавирусною інфекцією, йшлося у повідомленні на сайті Московського Патріархату.

У своєму блозі в "Живому журналі" Кураєв в різний час присвятив о. Агейкіну вісім записів. Остання була опублікована в день його смерті. У ній він назвав його "кар'єристом", використавши при цьому зневажливий епітет.

Сам Кураєв в розмові з радіо "Говорить Москва" прокоментував рішення Патріарха так: "Я зараз везу чудового плюшевого ведмедика своїм онукам і це для мене набагато актуальніше і важливіше".
РІСУ



Теги:МП, РПЦ, короновірус, патріарх Кіріл, Кураєв


Читайте також



Коментарі (0)
avatar