реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Кінотеатр імені Щорса може стати кінокультурним центром імені Довженка

Саме таку ідею я озвучив від імені товариства "Просвіта" на засіданні робочої групи, очолюваної головою обласної ради Миколою Звєрєвим, щодо перейменування кінотеатру імені Щорса у Чернігові.

А заступник голови обласної ради Валентин Мельничук пропонує назвати його "Народний дім "Чернігів", бо "Довженко зі Сталіним цілувався"...

Робоча група оголосила про початок громадського обговорення перейменування - адже згідно закону про декомунізацію Щорс, як і всі інші вороги України (Щорс учора - це бойовики на Донбасі сьогодні), має зникнути з назв вільної України.

Проте самого перейменування кінотеатру буде мало - замість базару з турецьким шматтям має постати кінокультурний молодійжний центр, де можна буде і кави випити, і кіно подивитися, і з акторами зустрітися, і музику послухати. Адже Чернігів єдиний в Україні обласний центр, де такий заклад відсутній. Така пропозиція висувалося рухівцями ще більше 20 років тому після пожежі у Блакитній залі кінотеатру. Однак тодішній "губернатор" області Валентин Мельничук не пристав на цю пропозицію.

А українське кіно обов'язково відродиться - ось за півгодини до початку засідання робочої групи менія зателефонував відомий письменник Андрій Кокотюха і попросив дані про отамана Ангела - канадці хочуть зняти про нього ігрове кіно.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:українське кіно, чернігівська Просвіта, кінотетар імені Щорса, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А яка різниця між Щорсом та Довженком, який оспівував своєю творчістю сталінський режим, створивши т.зв. український фільм "чапаєв" (як того хотів сталін) - х.ф. "Щорс" та іншу пробільшовицьку маячню? Лише в тому, що Щорса вбили комісари, а Довженко помер своєю смертю? А кінотеатр давно вже перетворився в тьорговельний бутік, тільки прибутки від оренди невідомо куди йдуть, бо все там обшарпане?
avatar
2
Валентин Мельничук має рацію. Бо міф про Щорса саме фільм Довженка роздмухав.
avatar
3
Довженко створив міф про Щорса у своєму фільмі. Він працював на сталінську систему. Чим він кращий за Корнійчука, Бернеса і них подібних? Як геній він досі вшанований -куди далі. Тому пан Мельничук має рацію, погодьмося панове!
avatar