реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Кілька смачних рецептів

Пісний пиріг з варенням і горіхами

Інгредієнти: 2,5 скл. борошна, 2 ч. л. сухих дріжджів, 3 ст. л. рослинної олії, 1,5 скл. води, 0,5 скл. цукру, 1 ст.л. тертої лимонної цедри, 1 ч. л. меду, 1 скл. варення, 1 скл. подрібнених горіхів.

Дріжджі розчинити в теплій воді із 1 ст.л. цукру і залишити в теплому місці. Коли дріжджі піднімуться, всипати решту цукру, цедру, просіяне борошно і замісити тісто, влити олію і ще раз замісити. Накрити тісто чистою серветкою і залишити в теплому місці на годину. Коли тісто підросте, 1/4 частину його відділити, а решту розкачати в прямокутний пласт і викласти на змащений лист для випікання. Змастити тісто варенням і притрусити горіхами. Невелику частину тіста, яка залишилась, тонко розкачати і розрізати на смужки. Викласти смужки на горіхи так, щоб утворилася решітка. Мед змішати з 1 ч. л. води і цією сумішшю змастити решітку. Випікати пиріг протягом 30 хв. при 2000 С.

Рибний пиріг (сербська кухня)

Для тіста: 1 скл. світлого пива, 2 скл. борошна, 200 г вершкового масла, дрібка солі.
Для начинки: 300 г рибного філе, 1 цибулина, 300 г тертого твердого сиру, 2 круто зварених яйця, 2 ч.л. гірчиці, 2 ст.л. сметании, сіль, перець, зелень петрушки.

З м’якого масла, пива, борошна, солі замісити тісто і розділити на 3 частини (одна трішечки більша за інші дві). Приготувати першу начинку: рибу і цибулю порізати дрібними кубиками, змішати, посолити і поперчити. Приготувати другу начинку: яйця натерти на крупній тертці, додати сир, гірчицю, сметану, сіль, перець, січену зелень і перемішати. Всі частини тіста розкачати. Більшу викласти на дно змащеної форми так, щоб утворилися бортики, зверху рівномірно розкласти рибну начинку. Накрити рибу другим шаром тіста, який слід покрити сирною начинкою. Зверху пиріг закрити третьою частиною тіста, змастити поверхню пирога олією або жовтком і випікати 45 хв. при 2000С.

Суп-пюре зі щавлю з сиром

Інгредієнти: 3 великі пучки щавлю, 1 цибулина, 4 картоплини, 2 зубчики часнику, 0,5 скл. вершків, 250 г тертого твердого сиру, сіль, перець, зелень, рослинна олія.

Цибулю і часник подрібнити, злегка обсмажити в олії, додати картоплю, порізану кубиками, і смажити ще кілька хвилин, влити 1 л води і варити до готовності. Щавель перебрати, промити, порізати, додати у суп, проварити все разом ще 3 – 4 хв., посолити, поперчити, зняти з вогню і збити суп у блендері. Додати у гарячий суп вершки і 2/3 усього тертого сиру, ще раз довести суп до кипіння. Подавати, притрусивши зеленню і рештою сиру.




Теги:смачні рецепти, весняні рецепти, щавель


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Ну как тут похудеешь - с таким аппетитным пирогом! smile
avatar
2
А кто собирался весной бегать до моста и назад? Если бегом -- можно даже с пирогом! smile
avatar
3
А что – уже весна наступила? Ну надо же – не заметил, а всё из-за Интернета!
Ну, тогда я побежал – с пирогом. smile
avatar