"Чоловіча примха" та інші... салати
[Салати на всі смаки
З м'яса і овочів
400 г вареної яловичини, 4 картоплини, 2 моркви, 100 г тертого сиру, 100 г ядер волоських горіхів, 200 г консервованого зеленого горошку, 300 г майонезу, 1 гранат, сіль за смаком.
Картоплю і моркву відварити, обчистити й натерти на тертушці з великими отворами, варене м'ясо нарізати кубиками. На пласку таріль викласти шарами картоплю, моркву, м'ясо, сир, горіхи, зелений горошок. Кожен шар посолити й змастити майонезом. Зверху прикрасити зернами граната.
span style="font-size:9pt;">«Апетитний»
300 г шинки, 1 банка консервованих шампіньйонів, 1 банка консервованої кукурудзи, 200 г твердого сиру, 1-2 зубки часнику, 2 ч. л. посіченої зелені кропу, 150 г майонезу, чорний мелений перець, сіль за смаком.
З грибів і кукурудзи відцідити рідину. Шинку нарізати дрібними кубиками, сир натерти на дрібній тертушці, все змішати з кукурудзою і нарізаними грибами, додати подрібнений часник, майонез, посолити, поперчити, перемішати й посипати зеленню кропу.
[size=9]«Хвилинка»[/size]
200 г копченої ковбаси, 150 г капусти, 1 цибулина, 250 г майонезу.
Капусту нашаткувати тоненькою соломкою, ковбасу натерти на тертушці з великими отворами, додати дрібно посічену ріпчасту цибулю, заправити салат майонезом і перемішати.
«Чоловіча примха»
300 г вареного курячого м'яса, 300 г язика, 200 г шинки, 300 г грибів, 1 ст. л. столової гірчиці, 1 ст. л. оцту, 2 ст. л. олії, чорний мелений перець, сіль за смаком.
Куряче м'ясо, язик і гриби окремо відварити до готовності, нарізати тонкими смужечками, додати нарізану шинку, посолити, посипати перцем. Заправити салат оцтом, змішаним з олією і гірчицею.
З ковбаси і картоплі
300 г вареної ковбаси, 4 картоплини, 2 солоних огірки, 1 цибулина, 1 склянка майонезу, зелена цибуля, цукор, сіль за смаком.
Картоплю відварити й остудити. Нарізати невеликими кубиками картоплю, обчищені від шкірки огірки і ковбасу. Цибулю обчистити й подрібнити. Продукти змішати, додати сіль, цукор, майонез.
Свинина в горщиках
Продукти: 1 кг свинини, 1 літр світлого пива, 1 чайна ложка кунжутної олії, 100 г коріння (селера, петрушка, хрін), 0,5 г імбиру, 0,5 г гвоздики, сіль, 0,5 г пекучого перцю.
Свинину помийте, поріжте шматочками вагою 50 — 60 г. У горщик покладіть шматочки м'яса, подрібнене коріння і залийте пивом. Додайте спеції, сіль і полийте олією. Горщики закрийте кришками і поставте в розігріту до 100 градусів духовку на 50 хвилин.
До столу свинину подавайте в горщиках, до свинини подайте свіжі овочі та зелень.
Читайте також |
Коментарі (0) |