реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Київські театрали підкорили серця прилучан

Тут усе по-справжньому: кохання, пристрасть, війна, страждання, сльози… Ну принаймні мої, це точно! Вони змогли вразити свого глядача до глибини душі. На сцені Прилуцького МБК Київський Муніципальний театр ставив «Тараса Бульбу». Мюзикл про кохання за мотивами повісті Миколи Гоголя радував прилуцьку публіку минулої неділі.
Ідучи на виставу, я очікувала гарної гри… Але не думала, що все буде настільки потужно, якісно і професійно! Складність характерів героїв, трагедія материнської втрати, філософія кохання у поєднанні зі складним вокалом, класною хореографією, яскравими костюмами складають надзвичайні містичні образи… Коломийки, вишиванки, козацькі шаблі і захоплення публіки… Мені насправді захотілось заново прочитати уже давно прочитаного гоголівського «Бульбу».

А ще перед самим початком вистави з-за куліс лунає голос народного артиста України Валерія Невєдрова. Саме він був виконавцем ролі Тараса Бульби в однойменній виставі і заодно одним із її режисерів-постановників. Пан Валерій говорить, що їхня трупа щиро захоплена Прилуками, дякує Юрію Коптєву, завдяки якому «Тарас Бульба» і опинився у Прилуках… А ще сказав, що роль Остапа виконує виходець із Прилук Петро Сова. Гучними оплесками вітає цю промову народного артиста публіка.

Так само гучно і щиро вітали глядачі виставу і по її закінченні. «Тарас Бульба», прем’єра якого відбулася ще 18-го вересня 2007-го року в Києві, думаю, не мало сколихнула уявлення більшості прилучан про театр. І вражень у тих прилучан, які відвідали виставу, певно, було набагато більше, ніж у тої публіки, що вирішила «на шару» сходити на «воплі» Альони Вінницької, яка в той же час на Центральній площі виступала в підтримку Фьодоровича! Ну тож справа така: кому чиста культура, а кому – дурна попса! Як на мене, мюзикл «Бульба» Київського Муніципального театру – це набагато цікавіше!!!

Лариса ЛАВРЕНЧУК,
член прилуцької «Просвіти"




Теги:мюзикл, Бульба, Прилуки, Лавренчук, театр


Читайте також



Коментарі (0)
avatar