реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Хто керуватиме Грузією?

Новий президент Грузії викликає великий інтерес -- Росія чекає від нього зближення, але він уже заявив, що перший візит здійснить на вільнюську нараду Європейського Союзу.

Ставленик Бідзіни Іванішвілі і прихильник зближення із заходом Маргвелашвілі пройшов шлях від гіда в туркомпанії до переможця на виборах президента, - повідомляє Ліга.net
Після обробки ЦВК Грузії даних з 3406 виборчих дільниць (91,79 %), кандидат у президенти від правлячої коаліції "Грузинська мрія" Георгій Маргвелашвілі набрав на виборах 62,08 % голосів.
Для перемоги в першому турі кандидатові в президенти Грузії необхідно набрати 50 % плюс один голос.

Георгій Маргвелашвілі народився 4 вересня 1969 у Тбілісі в сім'ї партійного працівника. У 1992 році закінчив факультет філософії та психології Тбіліського Державного університету. У 1993-1994 роках вивчав соціологію в Університеті Центральної Європи у Празі. Доктор філософії.

До приходу у велику політику, з 1992 року по 1995 рік Маргвелашвілі працював гідом у туристичній компанії (спеціалізація - гірський туризм), асистентом менеджера у видавництві. У 1994-1995 роках був начальником департаменту з маркетингу компанії Бізнес щоденники. У 1996-1997 роках викладав філософію в Тбіліському незалежному університеті. У 2000-2012 роках працював в Інституті суспільних справ Грузії GIPA, в тому числі на посади ректора в 2000-2006 і 2010-2012 роках.

У жовтні 2012 року Маргвелашвілі зайняв пост міністра освіти Грузії в уряді Бідзіни Іванішвілі, лідера коаліції "Грузинська мрія", що перемогла на парламентських виборах 1 жовтня 2012. При цьому сам Маргвелашвілі не є членом жодної політичної партії.

7 лютого 2013 Георгій Маргвелашвілі був призначений віце-прем'єром грузинського уряду. 11 травня 2013 правляча коаліція "Грузинська мрія" назвала Георгія Маргвелашвілі своїм кандидатом у президенти Грузії на виборах 27 жовтня 2013. За словами прем'єра Грузії Бідзіни Іванішвілі, Маргвелашвілі володіє всіма якостями, необхідними для кандидата в президенти країни. Глава уряду особливо відзначив освіту Маргвелашвілі, його креативність, уміння ефективно діяти в кризових ситуаціях. "Крім усього іншого, у Георгія є досвід політичної діяльності, він хороший аналітик та експерт, а також сильний опонент. На мою думку, це найкращий варіант, я б навіть сказав - ідеальний", - зазначив Іванішвілі.

Маргвелашвілі є прихильником курсу Михайла Саакашвілі на зближення із США і Західною Європою, а також був послідовним прихильником незалежної культурної політики суверенної Грузії, збереження і розвитку грузинського національної мови. Будучи цілком прихильником єдності грузинської держави і супротивником незалежності Південної Осетії і Абхазії, виступав за нормалізацію відносин з Росією і рішення виниклого конфлікту дипломатичним шляхом.

Раніше Маргвелашвілі заявив, що на посту президента збирається використовувати всі важелі своєї влади для служіння народу. Грузію бачить як країну, в якій захищені права людини, вирішена проблема безробіття, захищені інтереси бізнесу і створені всі умови для підприємців, зі стабільною політичною ситуацією в країні, де робилися б дієві кроки у вирішенні конфліктів і проблеми територіальної цілісності, і яка розвивається в напрямку Європи та є надійним партнером для міжнародного співтовариства.

Досконало володіє російською та англійською мовами. Неодружений, має доньку.

Матеріал підготовлений за інформацією з відкритих джерел

Влада народу



Теги:новий президент, Україна - Грузія, Маргвелашвілі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar